Ga terug

Smeuïge spaghetti met rode tomatensaus en burrata

Porties 4 / 6 personen
Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 500 g spaghetti
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • 3 teentjes knoflook
  • 200 ml witte wijn
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • zwarte peper en zout
  • sap van een halve citroen
  • 200 ml room
  • 1 el oregano gedroogd
  • 150 g Parmezaanse kaas
  • Klont roomboter
  • 2/3 bollen burrata halve bol pp

Instructies

  • Kook de spaghetti beetgaar in een grote pan volgens de achterkant van de verpakking (kookvocht opvangen!!!).
  • Snijd de rode ui, rode peper en teentjes knoflook fijn. Schenk een scheutje olie in een koekenpan en fruit de fijngesneden rode ui, rode peper en knoflook hierin voor circa 2 min. Blus dit af met de witte wijn. Laat dit sudderen voor circa 4/5 min. op middelhoog vuur (de wijn zal nu bijna allemaal verdampen). Voeg de blikken tomaat toe (snijd de gepelde tomaten even met mes en vork fijn). Maak op smaak met peper en zout, sap van een halve citroen, room, oregano en 75 g Parmezaanse kaas. Laat dit even sudderen voor circa 1/2 min.
  • Voeg de spaghetti toe aan de saus. Lepel goed door elkaar. Voeg 2/3 pollepels van het kookvocht toe. Meng goed door elkaar. Laat dit voor circa 2 min. sudderen op laag/middelhoog vuur. Maak op smaak met 75 Parmezaanse kaas, klont roomboter en nog wat zwarte peper.
Keuken: Italiaans