Laat de roomboter smelten in een braadpan (niet bruin laten worden!). Voeg de bloem toe en meng dit goed door elkaar heen. Laat even staan, totdat de bloem witte randjes krijgt (circa 1 minuutje op middelhoog vuur. Laat de bloem niet aanbranden. Niet bruin worden dus!). Blijf continu roeren (handig met een garde). Blus af met de bouillon. Blijf goed roeren met een garde tot het wat dikker wordt en het een egaal mengsel is (het is nu redelijk stevig, maar wel dat je er lekker doorheen kan mengen met je garde). Voeg de room en pulled pork toe en meng goed door (als aan de pulled pork nog geen bbq smaak zit, voeg je ook 2 tl bbq saus toe). Maak op smaak met mosterd, worcestershiresaus, tabasco en peper & zout. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg toe aan het warme mengsel. Roer goed door met een garde tot het helemaal is opgelost. Zet nu het vuur uit. Proef de ragout. Is de smaak naar wens? Dan schep je de ragout over in een ovenschaal, bak, kom, net wat je maar hebt. Bedek met plastic folie en laat voor minimaal 3 uur (liefst een nachtje) opstijven in de koelkast (hier geldt: hoe meer de ragout verspreid zit in een kom, hoe sneller opgesteven).