Ga terug

Club sandwich

Porties 2 sandwiches
Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediƫnten

  • 8/10 plakjes bacon
  • 2 grote tomaten
  • Kwart komkommer
  • 2 eieren
  • peper & zout
  • 6 sneetjes casinobrood
  • 6 tl margarine
  • 5 el mayonaise
  • 3 tl kerriepoeder
  • snufje suiker
  • scheutje citroensap
  • 2 plakken jonge kaas of meer kleine plakjes van een blok (circa 6 stuks per sandwiches)
  • 2 dikke plakken ovengebakken kipfilet Jumbo (vragen of ze plakken willen snijden van circa 1 cm)
  • handje botersla of romaine sla

Instructies

  • Bak de bacon in een middelgrote koekenpan tot krokant. Snijd de tomaten in plakjes. Schaaf de komkommer tot dunne plakjes.
  • Klop de eieren samen met peper en zout. Giet een scheutje olie in een middelgrote koekenpan en schenk het omeletmengsel hierin. Bak op middelhoog vuur voor circa 1,5 min. per kant. Verdeel door 2.
  • Besmeer de sneetjes casinobrood met de margarine (1 tl per sneetje, aan beide kanten --> 0,5 tl per kant). Bak in een koekenpan voor circa 1/2 min. per kant. Waarschijnlijk kunnen niet alle sneetjes tegelijk in de koekenpan, dus zal je er of meerdere moeten gebruiken of deze stap 2 of 3 keer moeten herhalen.
  • Meng de mayonaise met kerriepoeder, suiker, citroensap en peper & zout.
  • Maak de sandwiches als volgt op (per sandwich):
    - 1 sneetje besmeren met 1 grote tl kerriemayonaise, tomaatplakjes (gedeeld door 2), komkommerplakjes (gedeeld door 2), plak kaas
    - 1 sneetje besmeren met 1 grote tl kerriemayonaise, halve omelet, plakjes bacon (gedeeld door 2), dikgesneden kipfilet & sla
    - Leg het 2e sneetje met vulling nu op het 1e sneetje met vulling. Maak af met het 3e sneetje op de bovenkant. Serveer met wat extra kerriemayonaise.
    - Herhaal deze stap voor de 2e sandwich.
Keuken: Amerikaans