Leg de monchou in een mengkom. Voeg de melk en bloem toe en meng goed tot er geen klontjes meer inzitten. Voeg de eieren, bakpoeder en vanillesuiker toe en meng nogmaals. Verkruimel de bastognekoeken erin en meng goed door.
Verhit een grote pan op middelhoog/hoog vuur met wat neutrale olie (zonnebloemolie bijvoorbeeld). Schep er circa 0,5/1 pollepel per pannenkoekje voorzichtig in (voorzichtig, zodat het in een soort rondjes vorm blijft). Bak de pannenkoekjes in circa 2 min. per kant goudbruin. Waarschijnlijk kun je 4 pannenkoekjes per keer bakken. Herhaal deze stap dus ongeveer voor 3 keer.
Topping
Mix de roomkaas samen met de vanillesuiker en melk met behulp van de handmixer tot een roomkaasfrosting.
Leg de pannenkoekjes op een bord(en). Schep er de roomkaasfrosting en kersen op. Verkruimel bastognekoeken eroverheen. Bon apetit!