Ga terug

Bolognese saus

Porties 6 personen
Bereidingstijd 25 minuten
Stooftijd 40 minuten

Materiaal/apparatuur

  • 1 grote (braad)pan

Ingrediƫnten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 g bleekselderij driekwart
  • 5 bospenen
  • 500 g rundergehakt
  • peper & zout
  • 250 g gerookte spekblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree 70 g
  • 400 ml soepele rode wijn
  • 2 blikken tomatenblokjes (2 x 400 g)
  • 1 rundbouillonblokje
  • handje Parmezaanse kaas
  • Scheut worcestershiresaus
  • snuf bruine basterdsuiker
  • 2/3 tl balsamico azijn
  • handje basilicum fijngesneden

Instructies

  • Snijd de ui & knoflook fijn. Snijd halve maantjes van de bleekselderij. Schil de bospenen en snijd in mini blokjes. Snijd de basilicum fijn.
  • Fruit de fijngesneden ui en knoflook in een grote braadpan op laag/middelhoog vuur voor circa 2-3 min. Voeg het gehakt toe en breng op smaak met peper & zout. Bak voor circa 1 min. mee. Voeg de spekblokjes toe en laat meebakken voor circa 3 min. op middelhoog vuur. Voeg tomatenpuree toe. Laat meebakken voor circa 1 min. Voeg de gesneden bleekselderij, bospeen en blus af met de rode wijn. Laat dit stoven voor circa 5 min. op hoog vuur (bijna alle alcohol uit de wijn is nu verdampt). Voeg de blikken tomatenblokjes toe. Breng aan de kook. Laat dit pruttelen. op laag/middelhoog vuur. Voeg na circa 20 min. 200 ml water en blokje rundbouillon toe en laat mee pruttelen voor nogmaals circa 20 min.
  • Breng op smaak met geraspte Parmezaanse kaas, worcestershiresaus, bruine suiker, balsamicoazijn & de fijngesneden basilicum.
Keuken: Italiaans