Ga terug

Chocolate chip cookies

Porties 16 stuks
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Rusttijd 1 uur

Ingrediënten

  • 75 g suiker
  • 75 g bruine basterdsuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 175 g roomboter kamertemperatuur
  • 1 ei
  • 225 g patentbloem
  • 1 tl vanille-aroma
  • 125 g chocolate chips (pure chocoladedruppels)
  • snuf zeezout

Instructies

  • Klop de roomboter luchtig met een handmixer. Voeg de bloem, suiker, bruine suiker, bakpoeder toe & mix goed. Voeg het ei & vanille-aroma toe en mix nogmaals.
  • Bestuif het aanrecht met bloem. Haal het deeg van hierboven uit de kom en leg op het aanrecht. Kneed nu verder met de hand tot alles (vooral de roomboter) goed verspreid zit. Voeg de chocolate chips toe en kneed goed tot alle chocolate chips verdeeld zitten. Vorm een bal van het deeg, verpak het met plastic folie en leg in de koelkast voor circa 1 uur (Echt doen!! dit zorgt ervoor dat de koekjes niet te veel uitlopen in de oven).
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Haal het koekjesdeeg uit de koelkast. Verdeel het deeg in 16 gelijke stukken. Draai hier balletjes van en verdeel deze balletjes over 2 met bakpapier beklede bakplaten (eventueel de bakplaten één voor één doen). Bak ze in het midden van de oven voor circa 12 min. tot smeuïge koekjes. Let op! Koekjes lijken nooit gaar op het moment dat je ze uit de oven haalt. Ze garen nog verder op het aanrecht en dan worden ze pas goed. Laat de koekjes dus helemaal goed afkoelen voordat je ze eet. Bestrooi met zeezout als ze zijn afgekoeld.