Ga terug

Vega gyros van oesterzwam

Porties 4 personen
Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediƫnten

Vega gyros

  • 300 g Oesterzwam 2 bakken
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 3 tl oregano gedroogd
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • 0,5 tl kaneel
  • 0,5 tl uienpoeder
  • 0,5 tl cayennepoeder
  • 2 tl sojasaus
  • 2 tl mayple syrup
  • 3 el zonnebloemolie
  • peper & zout naar wens

Toppings

  • 4 pita's eventueel volkoren
  • 4 grote tomaten
  • 1 puntpaprika
  • 1 rode ui
  • 100 g feta
  • 150 g kalamata olijven
  • 200 g tzatziki of eigen recept!! (check tekst hierboven)

Instructies

Vega gyros

  • Scheur de oesterzwammen in stukjes net zo groot als kipfiletblokjes. Meng alle ingrediĆ«nten voor de vega gyros door elkaar heen.
  • Zet een middelgrote pan op middelhoog vuur. Schep de vega gyros erin en bak voor circa 5 min. aan alle kanten (tot het wat zachter & krokanter wordt).

Toppings

  • Verwarm de pita's in de oven volgens de gebruiksaanwijzing op de achterkant.
  • Snijd de tomaten in partjes, de puntpaprika in reepjes en de rode ui in ringen. Verkruimel de feta.
  • Snijd de pita's open. Vul ze met de vega gyros, de gesneden groenten, feta, kalamata olijven & tzatziki. Eet smakelijk!
Keuken: Grieks