Ga terug

Mini kipburgers met oranje brulsaus

Porties 9 stuks
Bereidingstijd 30 minuten
Marineertijd 15 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Middelgrote mengkom
  • Grillpan
  • Grote pan

Ingrediƫnten

  • 500 ml karnemelk
  • 250 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl (gerookte) paprikapoeder
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl zwarte peper
  • 3 grote kipfilets
  • 1 krop romaine sla
  • 9 mini briochebolletjes of hamburgerbroodjes
  • zonnebloemolie voor bakken/frituren
  • 9 plakjes cheddar
  • 9 el Oranje brulsaus Verstegen
  • 3 handjes geraspte wortel

Instructies

  • Meng de karnemelk, bloem, bakpoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout & peper goed met een garde door elkaar. Snijd de kipfilets in 9 gelijke stukken (dus elke kipfilet /3). Stop de stukken kipfilet in het bloemmengsel. Zet dit weg in de koelkast voor minimaal 15 min.
  • Pluk 9 middelgrote bladeren sla van de krop romaine sla. Snijd de mini broodjes open en bak in een grillpan (zonder olie) op middelhoog vuur voor circa 2 min. met de open kant naar beneden.
  • Verhit een grote pan met een flinke laag zonnebloemolie (van ongeveer 3 cm) op hoog vuur. Als de olie goed warm is (na circa 4 min.) doe je de stukken kipfilet erbij. Dit doe je met behulp van een tang. Laat de kip even goed uitlekken boven de mengkom (anders ontstaat er een te dikke, vettigere korst) en schep het dan in de olie. Frituur voor circa 3 min. op hoog vuur. Tussendoor omkeren. Haal de gebakken kipfilet met een tang eruit en laat goed uitlekken op keukenpapier. Dep met een ander stuk keukenpapier goed op de bovenkant.
  • Maak de burgertjes als volgt:
    - Onderkant broodje
    - Slablad 1 stuk
    - Gebakken kipfilet 1 stuk
    - Cheddar 1 plakje
    - Oranje brulsaus 1 el
    - Geraspte wortel 1 grote el
    - Bovenkant broodje