Snijd de tonijn in plakken en daarna in blokjes. Marineer met 3,5 el sojasaus & zet even weg in de koelkast.
Klop de eieren met zout, 0,5 el sojasaus, mirin en suiker tot een omeletmengsel. Schenk een scheutje olie in een middelgrote koekenpan en giet het omeletmengsel erin. Bak de omelet aan beide kanten voor circa 2 min. tot gaar. Haal uit de pan en rol met behulp van een sushimatje op tot een rolletje. Laat afkoelen en snijd in stukjes (net zoals je sushi anders zou snijden).
Schaaf de komkommer in plakjes door 'm in de lengte met de kaasschaaf te schaven. Als je richting het vruchtvlees gaat, gaat dit meestal wat moeilijker. Dus draai 'm dan om en begin vanaf die kant. Rol de komkommerplakjes op tot rolletjes.
Schil de mango en snijd in blokjes. Scheur de nori vellen in stukken. Snijd de avocado's door midden, ontpit en haal het schilletje eraf. Je houdt nu 4 halve avocado's over. Leg 'm met de uitgeholde pitkant naar beneden en snijd in de lengte in flinterdunne plakjes. Schuif voorzichtig uit elkaar en rol op tot een roosje. Begrijp je niet precies wat ik bedoel? Kijk dan het filmpje in de link die ik heb toegevoegd in de tekst hierboven.
Meng de Japanse mayonaise met de wasabi tot een wasabimayonaise.
Verdeel de rijst over 4 diepe borden/kommen. Schep de tonijn in het midden en de omeletrolletjes, komkommerplakjes, avocadoroosjes, mangoblokjes, wakamé, sojabonen en gescheurde nori aan de zijkant eromheen. Schep per bord er circa 1,5 el wasabimayo bij & maak eventueel af met wat sesamzaadjes.