Ga terug

Burrata tomaten salade

Porties 1 persoon of 1 portie bijsalade
Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediƫnten

Tomatenjam

  • 6 grote tomaten in partjes
  • 0,5 rode peper zonder pitjes
  • sap van 1 citroen
  • 1 tl balsamicoazijn
  • 3 el witte basterdsuiker
  • snuf zout
  • snufje kaneel
  • 0,5 teentje knoflook fijngesneden
  • klont roomboter

Tomatensalade

  • 3 grote tomaten Tommy
  • 0,5 bakje tomatenmix 200 g
  • 1 groot handje verse doperwtjes gekookt
  • 1 hand basilicum
  • 50/75 g uitlekgewicht kalamata olijven
  • 1 burrata
  • zwarte peper & zeezout
  • 3 el olijfolie

Instructies

Tomatenjam

  • Gooi alle ingrediĆ«nten bij elkaar in een klein pannetje. Breng aan de kook en laat voor circa 15/20 min. op hoog vuur koken tot het bijna is ingekookt tot een jam.

Tomatensalade

  • Snijd de grote tomaten in schijfjes. Snijd de kleine tomaatjes uit de tomatenmix door de helft (op verschillende manieren: horizontaal, verticaal, diagonaal). Leg beide in een kom/schaal. Schep de doperwtjes, basilicum & kalamata olijven erbij. Scheur de burrata in stukken en verdeel over het bord. Maak op smaak met zwarte peper en zeezout. Besprenkel met olijfolie & garneer met circa 2 el tomatenjam. De rest van de tomatenjam kan je bewaren voor bijvoorbeeld op een cracker met oude kaas.