Ga terug

Tortellini carbonara

Porties 4 /5 personen
Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 500 g tortellini
  • 200/250 g pancetta
  • 6 eigeel
  • 150 g vers geraspte Parmezaanse kaas van een blok + wat meer voor garnering
  • 1 of 2 el vers gemalen zwarte peper
  • 15 g verse peterselie + 5 g voor garnering

Instructies

  • Kook de tortellini volgens de gebruiksaanwijzing aan de achterkant. Giet af & vang het kookvocht op!!!
  • Snijd blokjes van circa 1 cm van de pancetta. Bak ze in een grote koekenpan in hun eigen vet tot ze bijna helemaal uitgebakken zijn (circa 6/8 min op hoog vuur).
  • Meng het eigeel met de Parmezaanse kaas & zwarte peper met een garde goed. Snijd de peterselie fijn.
  • Voeg 2 pollepels kookvocht bij de pancetta samen met de tortellini en het eimengsel. Meng goed op middelhoog vuur tot het begint de binden (circa 1/2 min.). Voeg dan nog 2 pollepels samen met de vers gehakte peterselie toe. Meng nogmaals goed tot het wat begint te binden. Regel: de saus mag wel een beetje smeuïg/vloeibaar blijven. Als het té erg bindt of het eigeel een beetje begint te stollen, voeg dan wat extra kookvocht toe. Serveer met wat extra peterselie, zwarte peper & wat extra Parmezaanse kaas.
Keuken: Italiaans