Ga terug

Courgetti met avocado

Porties 4 personen
Bereidingstijd 20 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Staafmixer

Ingrediƫnten

Avocadosaus

  • 2 of 3 rijpe avocado's
  • sap van een halve citroen/limoen
  • 1 el sojasaus
  • 4 el roomkaas light Philadelphia
  • 1 tl tabasco
  • 1 el gembersiroop

Courgetti

  • 2 pakken courgetti 2 x 400 g
  • 250 g tomaatjes circa 20 stuks
  • 2 el olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn
  • 16/20 grote gamba's vega: visvrije gamba's Vegetarische slager
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el sojasaus
  • sap van een halve citroen
  • 3 el chilisaus
  • 90 g Parmezaanse kaas snippers

Instructies

Avocadosaus

  • Doe alle ingrediĆ«nten voor de avocadosaus in een kom & mix tot een gladde saus met de staafmixer

Courgetti

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Halveer de tomaatjes. Leg in een ovenschaal & besprenkel met olijfolie en balsamicoazijn. Zet in de oven voor circa 8/10 min. tot
  • Bak de gamba's in een middelgrote koekenpan samen met 2 teentjes fijngesneden knoflook tot bijna gaar. Als ze bijna gaar zijn, voeg je de sojasaus, citroensap & chilisaus toe. Laat dit indikken tot een dikkere saus (circa 2 min.) PAS OP! Als er veel water vrijkomt uit de gamba's, giet dit dan eerst af. Anders blijft de saus waterig en wordt die niet dik zoals je wil.
  • Wok de courgetti in een grote koekenpan voor circa 1 tot 2 min. PAS OP! Niet te lang, anders wordt het veel te zacht & verliest het de spaghetti structuur. Het gaat er alleen om dat het lauwwarm is.
  • Schep de courgetti op je bord. Verdeel de avocadosaus (koud. Maar kan je eventueel ook even opwarmen in een pannetje als je dat lekkerder lijkt) eroverheen samen met de chiligamba's en de balsamicotomaatjes (giet er ook wat balsamico saus overheen). Maak af met wat Parmezaansnippers. Smakelijk!!