Ga terug

Quinoasalade met gebakken zalmteriyaki

Porties 1 persoon
Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten

Zalm teriyaki

  • 1 zalm met/zonder huid (eigen keus)
  • Zeezout & zwarte peper/chilivlokken
  • sap halve limoen
  • 2 el sojasaus
  • 2 el honing

Quinoa salade

  • 75 g drie kleuren quinoa ongekookt
  • kwart mango
  • 1/2 bosui
  • kwart komkommer
  • 2 handjes veldsla
  • 50 g feta

Topping

  • 1 el sesamzaad zwart

Limoenmayonaise (optioneel)

  • 1 el mayo (of yofresh)
  • scheut limoensap
  • peper & zout
  • paar druppels tabasco

Instructies

Zalm teriyaki

  • Bak de zalm op de huid in de pan voor circa 5 min. op middelhoog vuur tot krokant & bijna gaar. Bestrooi in tussentijd met zeezout en peper. Als die bijna gaar is, keer je 'm om en laat je de zalm voor circa 2 min. bakken. Draai 'm weer om naar de huid. Als het goed is, is de zalm nu mooi rosé van binnen (wil je 'm gaarder, bak dan langer). Als de zalm (bijna) gaar is, voeg je het limoensap, sojasaus & honing toe. Laat dit voor circa half minuutje doorbakken (PAS OP! Verbrand snel, dus misschien iets eerder eraf halen).

Quinoa salade

  • Kook de quinoa gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de achterkant van de verpakking.
  • Snijd de mango in reepjes, de bosui in schijfjes & komkommer in halve maantjes.
  • Schep de veldsla in een diep bord. Doe de quinoa erbij, bosui & komkommer erbij en meng door elkaar heen. Leg de mangoschijfjes op de salade samen met de gebakken zalm. Schep met een grote lepel nog wat van de teriyaki saus over de salade heen. Verkruimel de feta over de salade & garneer met wat zwart sesamzaad.

Limoenmayonaise (optioneel)

  • Meng alle ingrediënten voor de limoenmayo met elkaar. Schep over de salade heen als finishing touch.