Ga terug

Truffel-pompoen parelcouscous met burrata

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Extra: 10 minuten

Ingrediƫnten

  • 1 flespompoen klein/middel
  • 400 g kastanjechampignons
  • 2 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • flinke scheut witte wijn
  • paar takjes tijm of gedroogde tijm
  • 300 g parelcouscous
  • 2 blokjes paddenstoelenbouillon
  • 1 potje truffelpesto PURO pesto truffel (135 g)
  • Flinke snuf zwarte peper & zeezout naar wens
  • 2 burrata
  • 95 g pistache nootjes gepeld & fijngehakt
  • zest van 1 citroen
  • chilivlokken naar wens
  • Truffelolie naar wens

Extra:

  • 1 bos groene asperges (circa 20)
  • 1 blokje paddenstoelenbouillon
  • Parmezaanse kaas naar wens

Instructies

  • Snijd de flespompoen & champignons in mini blokjes (dus echt klein! circa 1 x 1 cm). Snijd de sjalot & knoflook fijn.
  • Giet een scheutje olie in een pan en fruit de fijngesneden sjalot & knoflook circa 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden pompoen & champignon toe. Laat dit even meebakken & blus dan af met een flinke scheut witte wijn. Laat dit voor circa 3 min. pruttelen. Voeg dan 200 ml water toe samen met de tijm & laat de groentenblokjes gaar koken op hoog vuur in circa 5 min. (water is bijna allemaal opgelost)
  • Kook in de tussentijd de parelcouscous gaar volgens de achterkant van de verpakking. Voeg alleen 2 paddenstoelenbouillonblokjes toe aan het water voor de smaak (je kookt het dus als het ware in paddenstoelenbouillon).
  • Als het goed is, is alle vocht ingetrokken in de parelcouscous. Doe dit in een grote kom. Voeg het pompoen-champignonmengsel toe. Voeg de truffelpesto toe & maak op smaak met peper en zout. Meng goed door.
  • Schep de parelcouscous op een bord. Serveer met een halve burrata pp, fijngehakte pistachenootjes, citroenzest, chilivlokken & truffelolie.

Extra:

  • Voor de liefhebbers kan de parelcouscous worden geserveerd met groene asperges. Giet een scheutje olie in een grote koekenpan. Grill de groene asperges voor circa 5 min. op middelhoog vuur. Voeg 200 ml water toe met 1 fijngemalen paddenstoelbouillonblokje. Laat dit nu inkoken op medium vuur voor circa 5 min. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas.