Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snipper de ui fijn. Pers de knoflook.
Doe het gehakt in een mengkom en kneed samen met het ei, paneermeel, tomatenpuree, oregano, basilicum, ui, knoflook, balsamicoazijn, curry, Parmezaanse kaas en peper en zout tot een geheel. Is het gehakt nog te nat? Voeg dan meer paneermeel toe. Vorm van het gehakt 4 flinke burgers.
Ga aan de slag met de rest van de voorbereidingen. Voor de pestomayonaise doe je de pesto en de mayonaise bij elkaar in een schaaltje en meng je het door tot een lekkere mayo. Maak eventueel nog op smaak met peper en zout. Snij de mozzarellabollen & de tomaten in plakjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Leg de burgers erin en bak het in circa 10 minuten gaar (afhankelijk van hoe je de burger gebakken wil hebben: rare/medium/welldone). Zelf ben ik meer van de medium gebakken burger.
Leg ondertussen de Italiaanse bollen in de oven en bak ongeveer 5 minuten totdat ze lekker warm en krokant zijn.
Haal de Italiaanse bollen uit de oven en snij open. Smeer de onderkant in met de pestomayonaise. Leg de burger erop. Daarna de plakjes mozzarella, serranoham, rucola & maak af met wat balsamicocrème. Bovenkantje erop en klaar is kees.