Ga terug

Pruimencrumble met Ras el Hanout

Een crumble gemaakt van pruimen met de kruid Ras el Hanout
Porties 6 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur

Materiaal/apparatuur

  • Ovenschaal

Ingrediƫnten

  • 4 pruimen
  • 100 g roomboter op kamertemperatuur
  • 100 g suiker
  • 150 g bloem
  • 15 g ras el hanout
  • 1 handje amandelschaafsel circa 25 g

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Ontpit de pruimen. Snij elke pruim in partjes van 12 door ze 4 x in de lengte door de helft te snijden (laat de schil eraan dus!).
  • Vet de ovenschaal in en leg de pruimenpartjes hierin.
  • Maak de crumble: meng de roomboter, suiker, bloem en ras el hanout goed door elkaar heen met je handen tot een kruimelig deeg. Doe het amandelschaafsel erbij en meng even door.
  • Strooi de crumble over de pruimenpartjes en zet in de oven voor circa 50 minuten.
Keuken: Arabisch