Ga terug

Gevulde pompoen met pompoenrisotto

Een recept voor pompoenrisotto geserveerd in een pompoen.
Porties 4 personen
Bereidingstijd 40 minuten
Baktijd 1 uur 30 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Aluminiumfolie
  • Staafmixer

Ingrediƫnten

  • 4 oranje biologische pompoenen
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g risottorijst Arborio of carnaroli
  • 1,5 liter groentebouillon 2 blokjes
  • 300 g doperwten/tuinerwten eventueel uit diepvries
  • 6 grote tomaten
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl siracha
  • 6 takjes tijm geplukt
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 tl peper
  • 2 tl zout
  • 100 g Parmezaanse kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij de bovenkantjes van de pompoenen eraf, verpak in aluminiumfolie en laat voor circa 1,5 uur in de oven.
  • Snij de uien en het knoflookteentje fijn. Fruit deze in de pan tot ze zacht worden, maar niet bruin/zwart zijn. Doe de risottorijst erbij en bak kort mee tot het glazig ziet.
  • Blus de rijst af met een soeplepel bouillon. Roer het geheel door elkaar. Deze stap herhaal je gedurende 20 minuten totdat alle bouillon is opgenomen en de risottorijst gaar is. Blijf in de tussentijd telkens roeren in de pan, zodat het niet aanbrandt.
  • Zet in de tussentijd een pan water op het vuur en kook hierin de doperwten beetgaar. Giet af en doe bij de risottorijst.
  • Haal nu de pompoenen uit de oven. Maak de pompoenpakketjes open en schraap het inmiddels zacht geworden vruchtvlees uit. Doe dit in een kom. Let op: de pitjes zitten in het midden dus schraap je eruit en gooi je weg. De rest van het vruchtvlees (dus rondom de schil) schraap je uit. Pureer dit vruchtvlees met een staafmixer en doe bij de risottorijst. Meng goed alles samen.
  • Snij de tomaten in partjes en doe ook bij de risottorijst. Breng de risotto op smaak met komijnpoeder, kerriepoeder, siracha, tijm, peper en zout en 80 g Parmezaanse kaas.
  • Meng het geheel door elkaar en serveer de risotto in de pompoenen. Garneer met de overgebleven 20 g Parmezaanse kaas.