Ga terug

Zoete pompoensoep met chilivlokken

Porties 4 personen
Bereidingstijd 20 minuten
Oventijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 50 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Bakpapier
  • Oven
  • Kookpan
  • Staafmixer

Ingrediƫnten

  • 1 pompoen naar keuze Groene, oranje of flespompoen
  • 1 el agavesiroop
  • 1 grote tomaten
  • 1 ui
  • 800 ml groentebouillon
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl verse gember geraspt
  • 50 ml room
  • chilivlokken naar wens

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij de pompoen door midden. Verwijder de zaadlijsten en snij in grove stukken. Leg de stukken op een met bakpapier beklede bakplaat en zet in de oven voor circa 1 uur. Besmeer de stukken na 1 uur met agavesiroop en laat nog voor circa 30 minuten garen in de oven.
  • Snij de tomaat en ui in partjes. Bak kort aan in een kookpan met wat olijfolie en vul dan de pan met de groentebouillon. Laat voor ongeveer 5 minuten koken tot de tomaat en ui zacht zijn en voeg dan de pompoenstukken toe.
  • Pureer alles met een staafmixer tot een gebonden soep. Is de soep nu nog te dik? Voeg dan nog wat water toe.
  • Breng de soep op smaak met komijnpoeder, verse gember & room. Garneer met wat extra room en chilivlokken.