Ga terug
5 van 1 stem

Stoofpeertjes

Een recept voor super lekker stoofperen vol specerijen.
Porties 10 peren
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 1 uur 25 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Kookpan

Ingrediƫnten

  • 10 stoofperen Gieser Wildeman
  • schil van 1 sinaasappel
  • 2 kaneelstokjes
  • 300 ml zachte rode wijn
  • 300 ml bessensap
  • 25 g suiker
  • 25 g bruine bastersuiker
  • 2 steranijs
  • 6 kruidnagel
  • 1 tl vanille-extract

Instructies

  • Schil de stoofperen. Laat het steeltje eraan zitten.
  • Verdeel de stoofperen over een pannetje en doe alle ingrediĆ«nten erbij. Vul aan met water tot de stoofperen helemaal onder staan (bij mij was dit 400 ml).
  • Zet het vuur aan en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat stoven voor circa 1/1,5 uur op laag tot middelhoog vuur.