Ga terug

Gevulde stoofvlees ravioli met pompoenpuree, bimi & salieboter

Een recept om ravioli gevuld met stoofvlees te maken.
Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 20 minuten
Rusttijd 1 uur
Totale tijd 2 uur 20 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Pastamachine
  • Ravioli uitsteker
  • Staafmixer/stamper

Ingrediƫnten

  • basisrecept pastadeeg 4 personen
  • stoofvlees recept
  • 1 ei
  • 100 g roomboter
  • 10 blaadjes salie
  • 400 g pompoenblokjes
  • 1 tl agavesiroop
  • scheutje melk
  • 200 g bimi
  • 80 g Parmezaanse kaas

Instructies

  • Maak het recept voor stoofvlees (kijk in de tekst hierboven).
  • Volg het basisrecept voor pastadeeg (kijk in de tekst hierboven). Leg de 6 uitgerolde flinterdunne plakken pastadeeg op theedoeken. Op 3 plakken deeg leg je de vulling van ongeveer 1 tl stoofvlees met een afstand van 2 cm aan de zijkanten, boven- en onderkant.
  • Kluts het ei en smeer dit rondom de kanten van de stoofvleesvullingen (hierdoor blijft straks het deeg beter plakken). Leg nu de overgebleven 3 deeglappen op de 3 deeglappen die zijn gevuld met het stoofvlees. Druk goed aan rondom de vulling en duw het lucht uit de ravioli. Druk met een raviolivorm de ravioli uit het deeg of gebruik een mes om raviolipakketjes uit te snijden.
  • Zet een koekenpan op het vuur en laat 75 gram roomboter hierin op laag vuur smelten samen met de blaadjes salie. Zet dit voor ongeveer 5 minuten op, zodat de saliesmaak in de boter trekt. Als het goed is, is de salie na 5 minuten ook krokant en kan je dit gebruiken om mee te serveren.
  • Breng een pan met water aan de kook. Doe de pompoenblokjes hierin en laat koken tot gaar. Giet de pompoenblokjes af en pureer met een staafmixer of stamper. Maak op smaak met agavesiroop, 25 g roomboter, scheutje melk en peper en zout.
  • Zet een koekenpan of wok op het vuur en wok de bimi met een scheutje olijfolie in circa 5 minuten beetgaar.
  • Breng nog een pan water aan de kook en kook de ravioli hierin voor circa 3 minuten. Serveer met de salieboter, pompoenpuree, gewokte bimi, wat Parmezaanse kaas en eventueel een krokant salieblaadje.
Keuken: Italiaans