Ga terug

Aardappel-prei soep met mosterd en spekjes

Porties 4 personen
Bereidingstijd 25 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Staafmixer

Ingrediƫnten

  • 1,5 prei
  • 2 grote aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 l groentebouillon
  • 250 g spekjes
  • 2 el mosterd
  • 1 el nootmuskaat
  • 1 el peper
  • 150 ml kookroom + wat extra voor serveren

Instructies

  • Schil de aardappels. Snij de prei en aardappels in grove stukken. Pel het teentje knoflook en snij deze fijn.
  • Bak de prei en knoflook samen in een koekenpan voor circa 5 minuten. De prei is nu wat geslonken en de bittere smaak is ervan af.
  • Doe de prei, knoflook en aardappels bij de groentebouillon en laat koken totdat de aardappels gaar zijn (circa 10 minuten).
  • Bak ondertussen de spekjes in een koekenpan krokant (geen olie toevoegen!). Als ze klaar zijn schep je ze uit de pan en laat je ze uitlekken op een vel keukenpapier. Zo blijven de spekjes krokant en trekt het overtollige vet in het keukenpapier.
  • Als de soep klaar is, zet je de pan van het vuur. Mix alles tot een gebonden soep met de staafmixer. Maak op smaak met de mosterd, nootmuskaat, peper en room. Serveer met wat extra room en de spekjes.