5rode pepersmet (spicy) of zonder (minder spicy) pitjes
1teentjeknoflook
2/3elsojasaus
1elgembersiroop
100mlazijnnatuurazijn, appelazijn of rijstazijn
120gpalmsuiker, bruine suiker of kristalsuiker
3tlvissausoptioneel (weglaten = vegetarisch)
sap van 1 limoen
250mlwater
2 eltapiocameel of maïzena
Instructies
Snijd de rode pepers fijn. Als je de pitjes eruit wilt, haal deze dan eerst eruit, voordat je de pepers fijn snijdt. Doe dit in een pannetje. Pers de knoflook erin. Voeg de sojasaus, gembersiroop, azijn, palmsuiker, (vissaus), limoensap en water toe en breng aan de kook. Laat dit op laag vuur voor circa 5/10 minuten koken tot alle smaken met elkaar zijn verbonden.
Proef de saus. Is de smaak naar wens? Maak dan een papje van de tapiocameel/maïzena met 2 el water. Voeg dit toe aan de chilisaus en laat binden tot een dikte van een siroop (let op: tijdens het afkoelen wordt de chilisaus nog wat dikker). Is dit nou te dik als de chilisaus helemaal is afgekoeld? Voeg dan gewoon wat extra water toe.
Giet de saus in een bakje, potje of flesje en laat goed afkoelen. De dip is klaar om gedipt te worden!