Ga terug

Bloemkoolsoep met truffelolie, bieslook & krokante parmaham

Porties 6 personen
Bereidingstijd 25 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Grote pan
  • Koekenpan
  • Staafmixer

Ingrediƫnten

  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote aardappel
  • 1 bloemkool
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 1 el peper
  • 1 of 2 tl zout
  • 2 el kerrie
  • 100 ml room
  • 9 plakjes parmaham
  • 1 handje bieslook
  • truffelolie naar wens

Instructies

  • Schil de ui en de knoflook. Snijd in stukjes (kan ook grof, want wordt toch gepureerd). Snijd de aardappel 2x door midden. Snijd de bloemkool in net zo'n grote stukjes als de aardappel.
  • Fruit de gesneden ui en knoflook in een laagje olie. Giet de groentebouillon erbij. Doe de aardappel en bloemkool erin en laat dit koken voor circa 20 minuten.
  • Bak in de tussentijd de parmaham in een klein laagje olie krokant in de koekenpan. Snijd de bieslook fijn.
  • Als de aardappel en bloemkool gaar zijn, kan je gaan pureren. Pureer de soep met de staafmixer tot een gebonden soep. Maak op smaak met peper, zout, kerrie en room.
  • Serveer de soep met de krokante parmaham (1,5 plakje pp), bieslook & een scheutje truffelolie (circa 1 el per kop)