Bloemkoolsoep met truffelolie, bieslook & krokante parmaham

Dit soepje was erg populair onder jullie. Ik moest dus snel aan de slag ennnnnn hier is die dan: hét recept voor de bloemkoolsoep met truffelolie, bieslook & krokante parmaham. Een ideaal soepje voor de aankomende feestdagen. Super makkelijk, maar ó zó lekker. Eigenlijk een heel simpel soepje, maar door de toppings toch een soort van ‘luxe’.

Bloemkool

Persoonlijk vind ik dat bloemkool maar weinig smaak heeft. Je moet dus écht gebruik maken van verschillende smaakmakers om dit soepje tot een next level te krijgen. De truffelolie zorgt voor de aardse smaak, de bieslook voor wat frisheid, de room voor de romigheid & de krokante parmaham voor de bite én de saltyness (en dat heeft bloemkool écht nodig). Ook kerrie en bloemkool is natuurlijk een top combinatie. Al deze dingen samen maken deze bloemkoolsoep compleet.

Truffelolie

Truffel is echt mijn favoriet. Op het moment dat ik truffelolie uit vond was ik dus ook meteen verkocht. Ik heb verschillende truffelolies geprobeerd (waaronder die van Dille & Kamille), maar één blijft voor mij toch (tot nu toe) de beste. Dat is de truffelolie van La Tourangelle (te koop bij onder andere de AH). Ik vind het namelijk belangrijk dat als ik truffelolie koop (en dat is niet heel goedkoop ofzo) je ook écht de truffel goed terugproeft in de olie. Dit mist er bij velen en La Tourangelle kan dit wel waarmaken. Geen fan van truffel? Kies dan voor een vervanger zoals sesamolie.

Tip: Niet zo’n fan van bloemkool, maar wel op zoek naar een lekker soepreceptje voor bijvoorbeeld Kerst of gewoon zomaar als lunch of avondeten? Misschien is dan deze zoete pompoensoep met chilivlokken of deze aardappel-preisoep met spekjes meer wat voor jou.

Bloemkoolsoep met truffelolie, bieslook & krokante parmaham

Porties 6 personen
Bereidingstijd 25 min

Materiaal/apparatuur

  • Grote pan
  • Koekenpan
  • Staafmixer

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote aardappel
  • 1 bloemkool
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 1 el peper
  • 1 of 2 tl zout
  • 2 el kerrie
  • 100 ml room
  • 9 plakjes parmaham
  • 1 handje bieslook
  • truffelolie naar wens

Instructies

  • Schil de ui en de knoflook. Snijd in stukjes (kan ook grof, want wordt toch gepureerd). Snijd de aardappel 2x door midden. Snijd de bloemkool in net zo'n grote stukjes als de aardappel.
  • Fruit de gesneden ui en knoflook in een laagje olie. Giet de groentebouillon erbij. Doe de aardappel en bloemkool erin en laat dit koken voor circa 20 minuten.
  • Bak in de tussentijd de parmaham in een klein laagje olie krokant in de koekenpan. Snijd de bieslook fijn.
  • Als de aardappel en bloemkool gaar zijn, kan je gaan pureren. Pureer de soep met de staafmixer tot een gebonden soep. Maak op smaak met peper, zout, kerrie en room.
  • Serveer de soep met de krokante parmaham (1,5 plakje pp), bieslook & een scheutje truffelolie (circa 1 el per kop)

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close