Monchoutaart pannenkoeken met kersen & bastogne

Zoals jullie onderhand denk ik wel weten hou ik ervan om verschillende gerechten te combineren tot één gerecht. Regelmatig ga ik aan het brainstormen en kom ik met de leukste ideeën terug. En met terug bedoel ik op mijn wordpagina. Die staat meestal dan meteen vol. Voor mij ideaal, want zo heb ik altijd genoeg inspo voor jullie! (dus voor jullie ook ideaal, haha ;)). Deze keer 2 klassiekertjes gecombineerd: 1 daarvan zijn pannenkoeken. Wie lust dit nou niet? De ander is de welbekende kersen monchoutaart. Yummie! Samen worden dit monchoutaart pannenkoeken met kersen & bastogne. Klinkt dit niet god-de-lijk? Nou, dat is het dus ook!

Monchoutaart pannenkoeken met kersen & bastogne

Deze pannenkoeken zijn van zichzelf zonder topping al erg lekker. Ik maak gebruik van roomkaas (monchou om precies te zijn) en bastognekoeken om ze al die monchoutaart vibe te geven. Super lekker, maar het is wel pas compleet met de toppings natuurlijk! Hiervoor klop ik de monchou op met wat melk en vanillesuiker, schep ik er een blik kersen vlaaifruit overheen & maak ik het af met… natuurlijk Bastogne!

Kersen monchoutaart pancakes

Porties 12 kleine pannenkoeken
Bereidingstijd 15 min

Ingrediënten

Pannenkoeken

  • 1 pakje monchou 100 g
  • 150 ml melk
  • 100 g bloem
  • 2 ei
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 2 tl vanillesuiker
  • 5 bastognekoeken

Topping

  • 1 pakje monchou 100 g
  • 1 zakje vanillesuiker 8 g
  • Scheut melk circa 50 ml
  • 1 blik kersen vlaaifruit
  • Bastognekoeken hoeveelheid naar wens

Instructies

Pannenkoeken

  • Leg de monchou in een mengkom. Voeg de melk en bloem toe en meng goed tot er geen klontjes meer inzitten. Voeg de eieren, bakpoeder en vanillesuiker toe en meng nogmaals. Verkruimel de bastognekoeken erin en meng goed door.
  • Verhit een grote pan op middelhoog/hoog vuur met wat neutrale olie (zonnebloemolie bijvoorbeeld). Schep er circa 0,5/1 pollepel per pannenkoekje voorzichtig in (voorzichtig, zodat het in een soort rondjes vorm blijft). Bak de pannenkoekjes in circa 2 min. per kant goudbruin. Waarschijnlijk kun je 4 pannenkoekjes per keer bakken. Herhaal deze stap dus ongeveer voor 3 keer.

Topping

  • Mix de roomkaas samen met de vanillesuiker en melk met behulp van de handmixer tot een roomkaasfrosting.
  • Leg de pannenkoekjes op een bord(en). Schep er de roomkaasfrosting en kersen op. Verkruimel bastognekoeken eroverheen. Bon apetit!

Meer leuke ontbijt receptjes maken? Neem hier eens een kijkje! Wat dacht je van deze banoffee baked oats met dulce leche en mariacrumble? Of ben jij meer op de gezonde tour en ga je voor deze healthy mango passievrucht chia pudding? Ook 2 aanradertjes hoor!

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close