Taco’s met vega pulled pork, coleslaw, avocado & srirachamayonaise

Ken jij pulled oats al? Pulled oats is een erg smaakvol alternatief voor vlees gemaakt van haver, tuinbonen, erwten en… verder niks! Een vleesvervanger dus! Ik moet eerlijk bekennen dat ik van tevoren nog nooit met dit product had gekookt of het überhaupt geproefd. Dit is dus ook mijn eerste receptje met pulled oats (maar zeker niet mijn laatste!). Ik was dus super benieuwd naar deze vleesvervanger. Maar echt.. mijn verwachtingen zijn overtroffen!! Ik ben normaal echt niet zo van de vleesvervangers, dus had deze enthousiasme van mij ook echt niet verwacht. Naar mijn mening is dit één van de weinige producten die op dit moment op de markt zijn dat echt de structuur van vlees heeft (dit is normaal een groot gemis bij mij, maar een nog groter gemis bij mijn vriend!!! ;)) & dat dus ook nog eens heel gemakkelijk op smaak te brengen is met jouw eigen favoriete kruiden/ingrediënten. Wat wil je nog meer? Vandaag dus een leuk receptje voor jullie met dit top product: taco’s met vega pulled pork, zelfgemaakte coleslaw, avocado & een srirachamayonaise. Enjoy!!

Pulled oats

Pulled oats is een nieuw plantaardig eiwit en een product van Gold & Green. Je maakt hiermee in een handomdraai de lekkerste gerechten. Het is niet alleen gezond, maar ook nog eens heel lekker (en dat zeg ik echt omdat ik het meen!). En wist je dat.. pulled oats er ook in een tomaten versie is? Heerlijk voor bijvoorbeeld een pasta bolognese! Meer info over Pulled oats? Klik dan hier.

Waar kan ik pulled oats halen?

Dit product is niet overal verkrijgbaar. Pulled oats is op dit moment te koop bij de volgende supermarkten: Albert Heijn, Plus supermarkten en Deen supermarkten. Wil jij precies zien bij welke supermarkt je hiervoor terecht kan, zodat je niet mis grijpt? Hier is een link die je precies aangeeft waar je deze vleesvervanger kan scoren, zodat ook jij dit recept voor taco’s met vega pulled pork, coleslaw, avocado & srirachamayonaise kan maken!

Geen vijzel?

In het recept wordt er gebruik gemaakt van een vijzel. Heb jij nou geen vijzel in huis en geen 1-2-3 zin of het geld ervoor over om speciaal voor dit recept een te kopen (heeeeel begrijpelijk), dan kan je het volgende doen: vervang de kruidnagel, steranijs, kaneel en zwarte peper voor 1,5/2 tl 5-spices kruidenpoeder. Ook heel lekker & een beetje vergelijkbaar!

Taco's met vega pulled pork, coleslaw, avocado & srirachamayonaise

Porties 4 personen
Bereidingstijd 30 min

Materiaal/apparatuur

  • Koekenpan
  • Vijzel

Ingrediënten

Pulled pork vega

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 kruidnagels
  • 1 steranijs
  • 0,5 tl kaneel
  • zwarte peper & zout beide circa halve tl
  • 2 pakken pulled oats 175 g per pak, dus 350 g
  • 2 el ketjap
  • 3 el ketchup
  • 0,5 el rijstazijn of witte wijnazijn
  • klein scheutje water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 0,5/1 tl sambal
  • 1 tl gerookt paprikapoeder

Coleslaw

  • 1 kwart rode kool
  • 1 halve spitskool
  • 75 g geraspte wortel
  • 1 el yoghurt
  • 2 el mayonaise of yofresh
  • 1 el creme fraiche
  • 0,5 tl mosterd
  • 0,5 tl honing
  • 1 tl witte wijnazijn
  • snuf zwarte peper

Srirachamayonaise

  • 4 el mayonaise
  • 1 tl sriracha
  • scheutje citroensap
  • snufje zout

Overige

  • 2 avocado
  • 8 radijsjes
  • 8 wraps mini
  • handje koriander
  • 1 limoen

Instructies

Pulled pork vega

  • Snijd de ui en knoflook fijn. Doe een scheutje olie in een koekenpan en fruit aan.
  • Maak in de tussentijd de kruidenmix: doe de kruidnagels, steranijs, kaneel, peper en zout in een vijzel en stamp fijn. Voeg dit toe aan de gefruite ui en knoflook en bak kort mee.
  • Voeg de pulled oats toe en meng met een spatel door elkaar heen. Voeg de ketjap, ketchup, azijn, scheutje water, groentebouillonblokje, sambal en gerookt paprikapoeder toe. Meng goed door elkaar heen en laat nog even kort meebakken.

Coleslaw

  • Snijd de rode kool en spitskool in reepjes. Voeg de geraspte wortel, yoghurt, mayonaise, creme fraiche, mosterd, honing en witte wijnazijn toe en meng goed door elkaar heen. Maak op smaak met wat zwarte peper.

Srirachamayonaise

  • Meng alle ingrediënten door elkaar heen tot een egale mayonaise.

Overige

  • Snijd de avocado's en radijsjes in plakjes. Doe de mini wraps voor circa een halve tot 1 minuut in de magnetron (als je geen magnetron hebt, kan het ook eventjes in de oven of je kan deze stap weglaten).
  • Beleg de wraps met coleslaw, pulled oats, avocado en radijs. Besprenkel met de srirachamayonaise. Serveer met wat koriander en een limoenpartje.

Op zoek naar meer lekkere hoofdgerechten? Kijk hier dan eens!

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close