Flammkuchen zalm met avocadocrème, rode ui & kaviaar

Een flammkuchen is ideaal voor op de Paastafel! Super leuk om te delen. Deze flammkuchen zalm met avocadocrème, rode ui & kaviaar is AMAZING. Heerlijk om dan vers gerookte zalm van de visboer te kopen. Zelf ben ik totaal geen fan van gerookte zalm van de supermarkt namelijk. Ik ben qua dat soort dingen best moeilijk. In zalm van de supermarkt zitten vaak van die witte draadjes etc. etc. waar ik echt de rillingen van krijg. Al is dit echt niet met alle zalm uit de supermarkt hoor. Ik heb bij anderen wel eens gewoon hele lekkere gerookte zalm op die uit de supermarkt kwam, maar zelf heb ik het nog steeds niet kunnen vinden helaas.

Flammkuchen zalm met avocadocrème, rode ui & kaviaar

Ten eerste wordt deze flammkuchen op smaak gebracht door door de creme fraiche wat mierikswortelpuree te mengen. Dit geeft een nét wat scherper tintje aan de smaak: super lekker! Door het te combineren met de frisse ui, romige avocado, zoute kaviaar & zoete tomaatjes wordt het een waar feestje op je bord!

Verschil flammkuchen & plaattaart

Het verschil tussen een flammkuchen & plaattaart is puur het deeg. Voor de flammkuchen is er speciaal flammkuchen deeg, terwijl de plaattaart simpelweg gewoon met bladerdeeg wordt gemaakt. Beide echt hartstikke lekker! Het deeg van de flammkuchen is wat dunner & krokanter terwijl bladerdeeg natuurlijk wat luchtiger is. Onderstaand recept zou je ook prima met bladerdeeg kunnen maken!

Tante Fanny

Zelf ben ik echt fan van dit merk: Tante Fanny. Echt ideaal voor zulke gerechten. Voor het lekkerste ‘verse’ deeg moet je daar zijn! Deze gebruik ik voor dit recept.

Flammkuchen zalm, rode ui, avocadocrème en kaviaar

Bereidingstijd 15 min
Oventijd 15 min

Ingrediënten

  • 1 rol verse flammkuchen deeg Tante Fanny
  • 150 g creme fraiche
  • 2 tl mierikswortelpuree
  • snuf peper & zout
  • snuf nootmuskaat
  • 1 rode ui
  • 8 kleine tomaatjes
  • 0,5/1 avocado
  • 200 g gerookte zalm
  • 3 tl (nep)kaviaar
  • handje dille

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Meng de creme fraiche, mierikswortelpuree, peper en zout & nootmuskaat door elkaar heen. Snijd de rode ui in ringen. Halveer de tomaatjes.
  • Rol het flammkuchen deeg uit. Besmeer het deeg met de mierikswortel creme fraiche. Verdeel de rode ui en tomaatjes (met snijkant naar boven) over het ingesmeerde deeg. Zet in de oven voor circa 15/18 min.
  • Maak in de tussentijd de avocadocrème: pureer een halve avocado (of een hele als je niet zo'n halve wil overhouden) met de staafmixer tot een gladde crème.
  • Haal de flammkuchen uit de oven. Verdeel de zalmplakjes, kaviaar, avocadocrème & dille. Snijd eventueel al in punten en serveer met eventueel overgebleven crème. Smakelijk!

Op zoek naar meer hartige taarten, quiches of flammkuchen? Neem hier dan eens een kijkje!

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close