Tortellini Carbonara | Super snel, makkelijk & lekker smeuïg

Carbonara is een Italiaanse bereiding van je pastagerecht. Deze bereiding is algemeen bekend en de meeste zullen het daarom ook wel kennen. Samen met tortellini (gevulde pasta) is het MEGA lekker. De saus is super smeuïg en vol van smaak, ondanks de weinige ingrediënten.

Makkelijk & snel

Bij pasta carbonara denken veel mensen al snel dat het veel werk is. Vooral bij de klassieke bereiding met eieren. Maar eigenlijk is dit juist heel makkelijk. Je hebt maar 6 ingrediënten nodig en het staat binnen 20 minuten op tafel. Als dat niet het proberen waard is, weet ik het ook niet meer.

Wil je nou je eigen tortellini maken voor deze Tortellini Carbonara? Klik dan hier voor het basisrecept om zelf pastadeeg te maken.

Tip: Voeg ook eens een klein teentje knoflook toe! (fruit deze samen met de pancetta) voor nóg meer smaak.

Tortellini carbonara

Porties 4 /5 personen
Bereidingstijd 20 min

Ingrediënten

  • 500 g tortellini
  • 200/250 g pancetta
  • 6 eigeel
  • 150 g vers geraspte Parmezaanse kaas van een blok + wat meer voor garnering
  • 1 of 2 el vers gemalen zwarte peper
  • 15 g verse peterselie + 5 g voor garnering

Instructies

  • Kook de tortellini volgens de gebruiksaanwijzing aan de achterkant. Giet af & vang het kookvocht op!!!
  • Snijd blokjes van circa 1 cm van de pancetta. Bak ze in een grote koekenpan in hun eigen vet tot ze bijna helemaal uitgebakken zijn (circa 6/8 min op hoog vuur).
  • Meng het eigeel met de Parmezaanse kaas & zwarte peper met een garde goed. Snijd de peterselie fijn.
  • Voeg 2 pollepels kookvocht bij de pancetta samen met de tortellini en het eimengsel. Meng goed op middelhoog vuur tot het begint de binden (circa 1/2 min.). Voeg dan nog 2 pollepels samen met de vers gehakte peterselie toe. Meng nogmaals goed tot het wat begint te binden. Regel: de saus mag wel een beetje smeuïg/vloeibaar blijven. Als het té erg bindt of het eigeel een beetje begint te stollen, voeg dan wat extra kookvocht toe. Serveer met wat extra peterselie, zwarte peper & wat extra Parmezaanse kaas.
Keuken: Italiaans

Op zoek naar net zo’n lekker pastarecept als deze Tortellini Carbonara? Kijk dan eens hier! Wat dacht je van deze spaghetti lasagne? Of is deze smeuïge spaghetti met rode tomatensaus en burrata meer iets voor jou?

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close