Smeuïge spaghetti met rode tomatensaus en burrata

De laatste tijd zit ik dus regelmatig te scrollen op TikTok. Iknow… Wat een weird social media kanaal. Maar het is zó verslavend. Ik was eerst juist degene die telkens zei: ‘neh, TikTok ga ik niet aan beginnen’. Totdat ik voor Maddie’s Foodlife haast wel mee moest gaan met deze trend. Nu zit ik dus regelmatig te scrollen en ben ik zo 2 uur verder. Hoe kwam ik hier nou op? Op TikTok staan dus ook heel veel kookfilmpjes. Vaak met van die jaloersmakende gerechten waarvan je denkt: ‘DIT WIL IK NU’. Zo ook veel pasta’s. En dan vooral hele smeuïge pasta’s. Ik dacht: ‘dat moet ik ook maar eens maken voor Maddie’s Foodlife’. En zo is deze heerlijke smeuïge spaghetti met rode tomatensaus en burrata ontstaan (en ja, burrata maakt het natuurlijk al helemaal hemels!!!).

Kookvocht

Het is van belang in dit recept dat je het kookvocht van je spaghetti opvangt. Dit zorgt namelijk voor hele smeuïge pasta’s (eigenlijk is het dus altijd lekkerder als je dit doet). Tipje van Maddie is dus: Gooi je kookvocht NOOIT in eerste instantie weg, maar gebruik wat om de pasta smeuïger te maken. Yum!

Burrata

Ik gebruik zelf in dit recept voor smeuïge spaghetti met rode tomatensaus en burrata een halve bol burrata pp. 1: omdat ik dat zelf genoeg vind. 2: omdat er nogal wat kcalo’s in zo’n bol burrata zit. Dat betekent dat als ik dat 1 x eet ik gelijk 10 kilo ben aangekomen, haha. Maar doe vooral wat je zelf lekker vindt (en je lichaam). 😉

Tip: maak deze pasta af met wat takjes basilicum of verse oregano!

Smeuïge spaghetti met rode tomatensaus en burrata

Porties 4 / 6 personen
Bereidingstijd 20 min

Ingrediënten

  • 500 g spaghetti
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • 3 teentjes knoflook
  • 200 ml witte wijn
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • zwarte peper en zout
  • sap van een halve citroen
  • 200 ml room
  • 1 el oregano gedroogd
  • 150 g Parmezaanse kaas
  • Klont roomboter
  • 2/3 bollen burrata halve bol pp

Instructies

  • Kook de spaghetti beetgaar in een grote pan volgens de achterkant van de verpakking (kookvocht opvangen!!!).
  • Snijd de rode ui, rode peper en teentjes knoflook fijn. Schenk een scheutje olie in een koekenpan en fruit de fijngesneden rode ui, rode peper en knoflook hierin voor circa 2 min. Blus dit af met de witte wijn. Laat dit sudderen voor circa 4/5 min. op middelhoog vuur (de wijn zal nu bijna allemaal verdampen). Voeg de blikken tomaat toe (snijd de gepelde tomaten even met mes en vork fijn). Maak op smaak met peper en zout, sap van een halve citroen, room, oregano en 75 g Parmezaanse kaas. Laat dit even sudderen voor circa 1/2 min.
  • Voeg de spaghetti toe aan de saus. Lepel goed door elkaar. Voeg 2/3 pollepels van het kookvocht toe. Meng goed door elkaar. Laat dit voor circa 2 min. sudderen op laag/middelhoog vuur. Maak op smaak met 75 Parmezaanse kaas, klont roomboter en nog wat zwarte peper.
Keuken: Italiaans

Op zoek naar meer lekkere pastarecepten? Neem hier eens een kijkje! Deze spaghetti Carbonara op klassieke wijze is bijvoorbeeld ook heel lekker. Een keer wat anders dan anders? Dan is deze spaghetti met witte asperges, spinazie & hamreepjes misschien wel iets! Geen spaghetti? Ga dan voor deze ravioli met stoofvlees, pompoenpuree & salieboter.

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close