Healthy bananenpannenkoekjes | Een simpel, snel & lekker recept!

Als je het gerecht pannenkoek hoort, zal je vast al gauw denken aan wat ongezonds. Echter, bewijzen tegen healthy bananenpannenkoekjes het tegendeel! Je zult vast en zeker al ooit een soortgelijk recept zijn tegengekomen op een andere blog, site of Instagramkanaal, maar ik vind ze zo lekker, dat ze niet kunnen missen op Maddie’s Foodlife. Want wat is er nu leuker dan een mega lekker ontbijt hebben, het voelt alsof je cheat, maar je eigenlijk dus niet cheat?!

Nieuw jaar

Wil jij in het jaar wat opletten, maar wel tegelijkertijd kunnen genieten van lekker eten? Deze healthy bananenpannenkoekjes zijn daar dus perfect voor! Super om je dag goed mee te beginnen: ze vullen goed en zijn heerlijk!

Rijpheid van de banaan

Je kan deze bananenpannenkoekjes met zowel gele als (bijna) bruine (overrijpe) bananen maken. Bij de gele variant zijn ze wat steviger. Dit vind ik persoonlijk lekkerder van structuur. En bij de overrijpe variant zijn ze wat zoeter. Deze vind ik persoonlijk lekkerder van smaak. Ik kan dus niet zo goed kiezen en wissel altijd af! (of kijk gewoon wat er net op dat moment op mijn fruitschaal ligt 😉 ). Probeer dus vooral uit wat jou lekkerder lijkt!!

Tip: Serveer deze healthy bananenpannenkoekjes eens met wat rood fruit (blauwe bessen, bramen, frambozen, aardbeien etc.) & druip er wat honing en/of agavesiroop overheen. En voeg er ook eens wat noten aan toe. Heerlijk!

Healthy bananenpannenkoekjes

Porties 2 personen
Bereidingstijd 10 minuten

Materiaal/apparatuur

  • 1 middelgrote kom
  • 1 grote koekenpan

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 6 el havermout
  • 2 eieren
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl vanille-extract
  • 3 tl kokosolie om in te bakken

Instructies

  • Prak de bananen met een vork in een middelgrote kom. Schep hier de havermout bij en kluts de eieren erin. Prak nu samen tot een fijne massa.
  • Voeg de kaneel en vanille-extract toe. Meng nog een keer goed door.
  • Laat 1,5 tl kokosolie smelten in een koekenpan. Verdeel het pannenkoekenbeslag door 2 en haal uit 1 portie 4 pannenkoekjes (Je bakt namelijk in 2 delen. Elk deel bestaat uit 4 pannenkoekjes, wat de portie is voor 1 persoon). Bak in circa 4/5 min. mooi goudbruin. Keer halverwege om. Doe dit nu ook voor de andere portie.
  • Garneer de pannenkoekjes eventueel met wat rood fruit en honing/agavesiroop.
Op zoek naar meer gezonde recepten? Neem dan hier eens een kijkje!

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close