Zelf kaasstengels maken van bladerdeeg | Super lekker!

Kaasstengels. Er zit zó veel verschil in. Ik hou echt van kaasstengels, dus ik vind letterlijke alle kaasstengels lekker. Er zitten wel mindere bij natuurlijk, maar als ze op tafel staan eet ik ze toch wel op. Deze kaasstengels behoren zeker niet tot de mindere. Ken jij de kaasstengels van Bakker Bart? Die lekkere? Ja die ja. Daar lijken deze op! Dit was vroeger mijn favoriete snack en ik noemde het altijd ‘knabbelstengel. Super schattig, maar er zit wel een kern van waarheid in: kaasstengels zijn gewoon dé perfecte knabbelhapjes. En zeker dit receptje.

(Oude) kaas

In het receptje staat dat je gebruik moet maken van oude kaas. Dit vind ik zelf het állerlekkerst. Maar ik hou dan ook van oude kaas (van alle soorten kazen. Ben echt een mega kaasfan!). De kaasstengels smaken natuurlijk niet hetzelfde als dat je een blokje oude kaas zou nemen, máár ik kan me voorstellen dat als je écht absoluut niet van oude kaas houdt dat je dit niet lekker vindt. Wat te doen? Heel simpel: je vervangt dit voor de kaas die jij het állerlekkerst vind (dit moet je sowieso altijd doen. Maar met oude kaas heeft gewoon de meeste smaak). Dit kan dus ook jonge kaas zijn.

Tip: Lekker om er wat gedroogde oregano op te strooien, voordat je ze in de oven doet. Dit geeft het nóg meer smaak!

Kaasstengels

Porties 50 stuks
Bereidingstijd 25 minuten
Oventijd 25 minuten

Materiaal/apparatuur

 • Oven
 • Pannetje
 • Kwastje
 • Bakpapier

Ingrediënten

 • 1 pak diepvries bladerdeeg 10 plakjes
 • 100/125 g roomboter
 • 2 zakjes geraspte oude kaas 175 g per stuk (dus in totaal 350 g)

Instructies

 • Haal het bladerdeeg uit de diepvries en leg de plakjes gespreid over het aanrecht (zo ontdooit het sneller).
 • Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Zet een pannetje op het vuur met de roomboter en laatsmelten (niet bruin laten worden, het moet nét gesmolten zijn!). Als de boter is gesmolten, zet je het van het vuur.
 • Als het bladerdeeg is ontdooid, ga je als volgt te werk:
  Pak1 plakje bladerdeeg. Smeer deze in met een laag gesmolten boter met behulp van het kwastje (mag redelijk royaal, maar het plakje moet ook weer niet verzuipen in de boter). Zorg dat de boter over heel het plakje verspreid zit. Pak dan een handje oude kaas en druk deze op het plakje bladerdeeg met boter. Druk er vervolgens 1 plakje bovenop. Smeer deze weer in met roomboter en druk weer een handje oude kaas hierop. Draai de 2 plakken (die nu zo goed als aan elkaar zitten) om. Doe nu voor de onderkant precies hetzelfde: smeer in met de boteren druk er een handje kaas op. Dit lijkt allemaal veel kaas en boter. Maar geloof me. Dit moet zo voor het beste resultaat.
 • Je hebt nu als het goed is het volgende: 1 laag geraspte kaas, boter, bladerdeeg, boter, kaas, bladerdeeg, boter, kaas. Hier ga je nu 10staafjes van snijden. Snij het bladerdeegvierkant eerst door midden en vervolgens door 5 aan beide kanten. De staafjes draai je stuk voor stuk zoals je een snoeppapiertje aan de zijkant dichtdraait. Leg de gedraaide staafjes nu op een met bakpapier beklede bakplaat. 1 staafje = 1 kaasstengel.
 • Herhaal stap 4 en 5 nu ook voor de overige 8 plakjes. Je kan het beste eerst voor alle plakjes stap 4 doen en dan voor alle plakjes stap 5.Dat gaat wat sneller.
 • Zet een bakplaat in de oven voor circa 25/30 minuten. Ik heb mijn 50 kaasstengels moeten verdelen over 3 bakplaten, dus dat betekent dat je iets langer bezig bent met de oven als je er ook 50 maakt. Je zou het recept natuurlijk ook kunnen maken met bijvoorbeeld maar 4 plakjes bladerdeeg (dan heb je dus circa 20 kaasstengels).
Op zoek naar meer lekkere receptjes voor de borrel? Klik hier voor allerlei lekkere borrelhapjes!

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering
Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close