Roze spaghetti met geitenkaassaus, groene asperges, zalm & dille

De roze spaghetti van laatst heb ik natuurlijk niet weggegooid. Nee nee, ik heb er een receptje mee gemaakt. En niet zo maar een! Iemand vroeg mij laatst om een origineel pastarecept. Dit lijkt me wel origineel genoeg. 😉 Het is deze heerlijke roze spaghetti met geitenkaassaus (niet overheersend btw), venkel, groene asperges, zalm & dille (het liefst a lot!!!) geworden. Echt een super gerechtje, al zeg ik het zelf.

Asperges

Ik maak mijn groene asperges vaak op een bepaalde manier (dezelfde manier zoals hieronder in het recept voor roze spaghetti met geitenkaassaus staat uitgewerkt) en werkelijk waar: dat is zó lekker. Ooit ontdekt door het thuis koken met een sterrenrestaurant en sindsdien doe ik eigenlijk niet meer anders. De asperges worden hier lekker zout door en super smaakvol. Ik zou zo een bordje op kunnen met alleen asperges. Je kan dus gerust meer asperges toevoegen als je dit te weinig vindt. Nu ging ik uit van 3 pp.

Geitenkaassaus

Misschien klinkt het een beetje gek, een geitenkaassaus. Maar niets is minder waar: het is erg lekker juist! En helemaal niet gek, aangezien je ook andere kazen in je pastasaus pleurt. Wel is van belang dat je een geitenkaas naturel pakt, zoals deze, anders wordt het veel te zoet!

Roze spaghetti

In het recept wordt verwezen naar het recept voor roze spaghetti. Klik hier om zelf roze spaghetti te maken! Natuurlijk kan je dit recept ook gewoon met de ‘normale’ spaghetti maken. Smaakt net zo lekker, alleen de kleur is minder vrolijk!

Roze spaghetti met geitenkaassaus, venkel, groene asperges, zalm & dille

Porties 5 personen
Bereidingstijd 45 min

Materiaal/apparatuur

  • Middelgrote kookpan
  • Staafmixer
  • Middelgrote koekenpan
  • Grillpan

Ingrediënten

Roze spaghetti

  • 1 x recept roze spaghetti of 400 g 'gewone' spaghetti

Saus

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 venkel
  • 250 g geitenkaas naturel
  • 200 ml kookroom evt. light
  • 1 tl nootmuskaat
  • peper & zout

Groene asperges

  • 350 g groene asperges
  • 250 ml water
  • 1 groentebouillonblokje

Zalm

  • 5 zalmfilets
  • 3 el olijfolie
  • sap van een kwart citroen
  • zwarte peper & zeezout
  • 0,5 tl chilivlokken

Geheel

  • 20 g verse dille

Instructies

Roze spaghetti

  • Zie recept voor roze spaghetti in de tekst hierboven (klik op de link).

Saus

  • Snijd de sjalot en knoflook fijn. Doe een scheutje olie in een middelgrote koekenpan en fruit hierin de gesneden sjalot en knoflook.
  • Snijd de venkel door midden. Snijd het hart (harde stuk) eruit en het groen eraf. Snij nu in kleine reepjes. Bak deze reepjes samen met de sjalot en knoflook mee tot ze beetgaar zijn. Voeg de geitenkaas en kookroom toe. Als de geitenkaas is gesmolten, maak je het op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Groene asperges

  • Snijd de kontjes van de groene asperges eraf. Verhit een klontje boter in een grillpan (of normale koekenpan als je geen grillpan hebt) en voeg de asperges toe. Grill voor circa 2 minuten en voeg dan 250 ml water toe en verkruimel 1 groentebouillonblokje eroverheen. Meng goed door elkaar en laat dit op middelhoog vuur staan voor circa 10/15 minuten tot dat bijna alle water is verdampt.

Zalm

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Leg de zalmfilets in een ovenschaal. Besprenkel met de olijfolie en citroensap. Maak op smaak met zeezout, zwarte peper en chilivlokken.
  • Zet in de oven voor circa 15 minuten.

Geheel

  • Schep de spaghetti door de geitenkaassaus heen. Meng totdat alle saus goed verdeeld is. Schep de spaghetti op een bord, verdeel de groene asperges en zalm erover en maak af met flink wat dille. Smakelijk!

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close