Roze spaghetti met geitenkaassaus, venkel, groene asperges, zalm & dille
Servings 5personen
Bereidingstijd 45 minutenmin
Equipment
Middelgrote kookpan
Staafmixer
Middelgrote koekenpan
Grillpan
Ingredients
Roze spaghetti
1xrecept roze spaghetti of 400 g 'gewone' spaghetti
Saus
1sjalot
1teentjeknoflook
1venkel
250ggeitenkaas naturel
200mlkookroomevt. light
1tlnootmuskaat
peper & zout
Groene asperges
350ggroene asperges
250mlwater
1groentebouillonblokje
Zalm
5zalmfilets
3elolijfolie
sapvan een kwart citroen
zwarte peper & zeezout
0,5tlchilivlokken
Geheel
20gverse dille
Instructions
Roze spaghetti
Zie recept voor roze spaghetti in de tekst hierboven (klik op de link).
Saus
Snijd de sjalot en knoflook fijn. Doe een scheutje olie in een middelgrote koekenpan en fruit hierin de gesneden sjalot en knoflook.
Snijd de venkel door midden. Snijd het hart (harde stuk) eruit en het groen eraf. Snij nu in kleine reepjes. Bak deze reepjes samen met de sjalot en knoflook mee tot ze beetgaar zijn. Voeg de geitenkaas en kookroom toe. Als de geitenkaas is gesmolten, maak je het op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Groene asperges
Snijd de kontjes van de groene asperges eraf. Verhit een klontje boter in een grillpan (of normale koekenpan als je geen grillpan hebt) en voeg de asperges toe. Grill voor circa 2 minuten en voeg dan 250 ml water toe en verkruimel 1 groentebouillonblokje eroverheen. Meng goed door elkaar en laat dit op middelhoog vuur staan voor circa 10/15 minuten tot dat bijna alle water is verdampt.
Zalm
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg de zalmfilets in een ovenschaal. Besprenkel met de olijfolie en citroensap. Maak op smaak met zeezout, zwarte peper en chilivlokken.
Zet in de oven voor circa 15 minuten.
Geheel
Schep de spaghetti door de geitenkaassaus heen. Meng totdat alle saus goed verdeeld is. Schep de spaghetti op een bord, verdeel de groene asperges en zalm erover en maak af met flink wat dille. Smakelijk!