Nacho’s met salsa van avocado en tomaat & jalapenocrème

Ben jij een beetje uitgekeken op die nacho’s met een pak kaas & chilisaus? (ik in ieder geval wel!) Maak deze dan! Want omg: wat zijn deze lekker. Nacho’s met salsa van avocado en tomaat & jalapenocrème. Geloof me: zo goddelijk. Alles is gewoon beter aan deze nacho’s. En een beetje variëren in je borrel kan ook geen kwaad toch? 😉 Pluspunt: deze hoeven niet in de oven. Pluspunt 2: deze zijn wat gezonder (nog steeds niet heel gezond, maar ik zeg ook: ‘gezonder’).

Salsa & jalapenocrème

De salsa wordt gemaakt van tomaten, rode ui en avocado. Het wordt op smaak gebracht met limoensap, zwarte peper & olijfolie. Yummie! Deze salsa maakt dit gerechtje lekker fris. De jalapenocrème zorgt voor de romigheid & het pitje (gebruik wel jalapeno uit een potje van de supermarkt, zoals deze bijvoorbeeld). Deze twee in combinatie zijn (zoals je jezelf wel al kan voorstellen) in één woord: TOP! Ga jij deze binnenkort ook maken?

Tip: Wil je geen halve limoen overhouden? Serveer dan de nacho’s met wat partjes van de resterende halve limoen, zodat iedereen zelf nog wat limoensap erover heen kan sprenkelen.

Nacho's met salsa van avocado en tomaat & jalapenocrème

Bereidingstijd 10 min

Ingrediënten

  • 1 zak nacho/tortilla chips naturel circa 200 g
  • 4 grote tomaten
  • 1 rode ui middelgroot
  • 2 avocado's
  • snuf zwarte peper
  • sap van een halve limoen de andere kant mee serveren eventueel
  • 2 el olijfolie
  • half bakje crème fraiche circa 100 g. Je kan ook het hele bakje gebruiken. Dan heb je gewoon meer saus.
  • 3 grote schijfjes jalapeno uit een potje als je de hoeveelheid verdubbeld, moet dit dus ook verdubbeld worden

Optioneel:

  • 1 handje koriander

Instructies

  • Snijd 4 grote tomaten door 4. Verwijder het vruchtvlees en snijd in stukjes. Snipper de rode ui. Snijd de avocado in stukjes. Doe alles bij elkaar in een mengkom. Maak op smaak met zwarte peper, limoensap & olijfolie. Meng alles goed door elkaar heen.
  • Mix met behulp van een staafmixer de creme fraiche met de jalapeno's tot een gladde saus (dit is voor middelmatig pittig. Wil je het pittiger: voeg dan gerust meer jalapeno's toe, maar ik zou hiermee beginnen). Zet eventjes in de koelkast, zodat de saus nét wat minder vloeibaar wordt.
  • Leg de nacho's uitgespreid in een (ronde) bak/ovenschaal wat dan ook. Beleg met de salsa van tomaat, rode ui en avocado. Serveer met de jalapenocreme en wat koriander.
Keuken: Mexicaans

Wil jij nog meer Mexicaanse gerechten maken net zoals deze nacho’s met salsa van avocado en tomaat & jalapenocrème? Neem hier eens een kijkje! Ben je juist op zoek naar gerechtjes om de borrel compleet mee te maken? Kijk dan onder de borrelrecepten. Maak zelf bijvoorbeeld de allerlekkerste bruschetta of maak je eigen Turkse börek met feta en spinazie.

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close