Cake pops met Tony Chocolonely zeezout-karamel

Heb jij ook weleens van die plakjes cake die overblijven doordat ze nét te lang in de kast zijn blijven liggen, waardoor ze eigenlijk niet meer helemaal vers en lekker genoeg zijn om te eten? Of heb je gewoon genoeg van 3 dagen achter elkaar dezelfde cake? Verspil het dan niet en maak er deze cake pops met Tony Chocolonely zeezout-karamel van!

No waste

Ik word steeds bewuster van dit aspect: no waste. En begin het dan ook steeds meer uit te oefenen op de praktijk. Ik probeer eerst in de koelkast en voorraadkast te kijken of er nog iets op moet wat bijna niet meer goed is en probeer er dan snel een receptje bij te bedenken. Zo vond ik deze keer van die droge plakjes keek die al een tijdje geleden waren geopend en die niemand meer zou opeten. Dit vind ik dus echt zonde. Vandaar dat ik aan de slag ging met het receptje voor cake pops met Tony Chocolonely zeezout-karamel. Echt een top receptje om van je cake of koekrestjes af te komen: super makkelijk en met slechts 4 ingrediënten te maken. En niet geheel onbelangrijk: je krijgt er natuurlijk iets héél lekkers voor terug.

Tony chocolonely zeezout-karamel

Waarom deze chocolade? Ik denk dat jullie onderhand wel hebben gemerkt aan mijn Instagram posts en receptjes dat dit mijn favoriet is. Stiekem ben ik namelijk helemaal niet zo’n chocoladefan (yes, iknow), maar voor deze kom ik ‘s nachts mijn bed uit. Je zou de cake pops met een andere chocoladesoort kunnen maken. Kies dus je eigen favoriete chocolade voor dit receptje.

Cake pops met Tony Chocolonely zeezout-karamel

Porties 6 stuks
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Materiaal/apparatuur

 • Mengkom
 • Magnetron of schaal en pan
 • Bakpapier
 • Satéprikkers

Ingrediënten

 • 4 plakjes cake kan elke soort cake zijn
 • 50 g monchou
 • 100 g Tony Chocolonely zeezout-karamel
 • 40 g witte chocolade

Instructies

 • Verkruimel de cake en meng met de monchou. Kneed samen tot 6 balletjes.
 • Smelt de Tony Chocolonely in de magnetron of au bain-marie. Dip de ballen (handig met twee lepeltjes) door de chocolade en zet op een bord met een half stukje bakpapier. Laat hard worden in de koelkast.
 • Smelt ondertussen de witte chocolade in de magnetron of au bain-marie.
 • Haal de ballen uit de koelkast en besprenkel met de witte chocolade. Laat weer hard worden in de koelkast.
 • Als de chocolade hard is prik je aan elke onderkant van een bal een satéprikker.

Hebben jullie al zin in dit recept? Ik zou zeggen: ren naar de voorraadkast, kijk of er cake of koek ligt en maak deze overheerlijke cake pops met Tony Chocolonely zeezout-karamel chocolade (of natuurlijk je eigen favoriet) #nowaste.

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering
Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close