Rode pesto bladerdeeg konijntjes | Super leuk voor Pasen

Hoe cute zijn deze rode pesto bladerdeeg konijntjes? Super leuk voor Pasen toch?! En trust me als ik zeg dat ze echt super lekker zijn. De rode pesto maak je helemaal from scratch. Ja, je moet er iets voor over hebben! Nee geintje, is echt hartstikke makkelijk om te maken & zo klaar! En echt: die zelfgemaakte rode pesto is enorm lekker! Dat is niet normaal. Die is ook gewoon al lekker om zonder überhaupt die hele konijnen te maken haha. Je zou dus ook alleen het receptje voor de rode pesto kunnen maken, zodat je het voor iets anders kan gebruiken (denk aan broodje caprese, een dikke plak brood met een dikke laag rode pesto, serranoham & basilicum of iets anders natuurlijk). Yummie!

Instructievideo + uitleg vormen konijntjes

Vind je de tekst in het recept voor het vormen van de konijntjes niet helemaal duidelijk? Begrijpelijk! Zelf heb ik mijn inspiratie voor deze rode pesto bladerdeeg konijntjes van deze site vandaan (en daar bedoel ik dus mee: de vorm van de konijntjes). Deze vrouw legt heel duidelijk stap voor stap uit hoe je het deeg moet vormen tot konijntjes (zij doet het alleen met kaneel en suiker, dus beeld jij je maar gewoon in dat dat de rode pesto is). Er zit zelfs een video bij, dus jullie kunnen mooi uit de voeten zo! Klik hier voor de link naar de site.

Rode pesto bladerdeeg konijntjes

Porties 12 stuks
Bereidingstijd 25 min
Oventijd 20 min

Materiaal/apparatuur

  • Met bakpapier beklede bakplaat

Ingrediënten

Rode pesto

  • handje basilicum
  • sap van een kwart citroen
  • 65 g (half)zongedroogde tomaatjes + de olie uit dat bakje
  • 50 g paprika uit pot
  • 20 g Parmezaanse kaas
  • 15 g pompoenzaadjes
  • 1 klein teentje knoflook
  • peper & zout

Optioneel:

  • extra olijfolie

Bladerdeeg konijntjes

  • 1 rol vers bladerdeeg uit de koelkast (hij moet niet té zacht zijn)
  • 1 ei om te bestrijken
  • 12 trostomaatjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe alle ingrediënten voor de rode pesto in een hakmolen of kom met staafmixer en pureer tot een pesto. Voeg eventueel nog wat extra olijfolie toe als die niet glad genoeg wordt.
  • Rol het verse bladerdeeg uit. Besmeer met de rode pesto. Vouw het bladerdeeg dubbel. Druk met je hand alle zijkanten goed dicht (zijn er 4). Snijd circa 12 reepjes van het vierkant. Werk nu reepje voor reepje. Pak een reepje en draai voorzichtig alsof je een snoeppapiertje dichtdraait. PAS OP! Doe dit wel voorzichtig, want het bladerdeeg rekt nogal snel uit. Het is niet erg als er wat pesto uitvalt. Leg het gedraaide reepje nu op een met bakpapier beklede bakplaat en ga daar verder te werk: pak het middenpunt. Maak daar een lusje van en draai bij de oortjes aan de bovenkant nog een keer. Vind je het zo een beetje verwarrend? Maak je geen zorgen! In de tekst hierboven staat een linkje naar een instructievideo!
  • Herhaal deze stap nu voor de overige 11 reepjes. Bestrijk de konijntjes met eigeel & zet in de oven voor circa 15/25 min. (PAS OP! Houd dit goed in de gaten, want de pesto kan snel verbranden. Na 15 minuten moet je dus echt even voor de oven gaan zitten. 😉
  • Laat de bladerdeegkonijntjes afkoelen. Trek de trostomaatjes van het steeltje af (maar laat het strikje er nog wel aan zitten) en leg in het 'gat' van de konijntjes voor het serveren!

Op zoek naar meer leuke Paasrecepten? Neem hier eens een kijkje! Deze paastaart met witte chocolade banketbakkersroom is ook overheerlijk!!

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close