Paastaart met witte chocolade banketbakkersroom & fruit

Mijn eerste keer Pasen tijdens het hebben van mijn blog Maddie’s Foodlife. Afgelopen jaar eind oktober begon ik dan eindelijk: mijn eigen blog. En gelijk in de goede tijd want Kerst kwam eraan. Voor alles is een eerste keer: een eerste keer Kerst, een eerste keer Nieuwjaar en nu een eerste keer Pasen (tijdens mijn blogger bestaan dan). Super leuk vind ik dat, zo’n eerste keer recepten delen tijdens een bepaalde feestdag. Voelt toch een beetje ‘specialer’ ofzo. Ik begon een lijst te maken met alle inspo die ik had voor Pasen (en dat is veel, trust me. Dat zijn binnen no time 4 kantjes haha). Hoe moest ik hier nou ooit uit kiezen? Dat is, volgens mij dan, echt de moeilijkste taak. Kiezen welke recepten je gaat maken. Want je kan natuurlijk niet alle 4000 ideeën voor Pasen in dat jaar koken. Hier heb ik dan ook lang over na gedacht, máár één recept sprong er gelijk uit. Daarvan wist ik zeker dat ik die zou gaan maken. En ja jongens, dat was deze Paastaart met witte chocolade banketbakkersroom & fruit. Plus natuurlijk de paasversiering, want die kan niet ontbreken tijdens Pasen.

Paastaart

Deze heerlijke, zoete taart bestaat uit een sloffenbodem. SAY WHAT?! Ja, een sloffenbodem. Dit is echt mijn all-time favorite. ZO lekker! In deze top bodem zit een vulling van witte chocolade banketbakkersroom. SAY WHAT AGAIN?! Hoe lekker klinkt dat? Niet normaal toch. Zo smaakt het dus ook. Ik had deze al een tijdje op mijn lijstje staan, maar vond Pasen hét ideale moment om deze FANTASTISCHE taart te delen. Dus hier is ‘ie dan! Mijn Paastaart met witte chocolade banketbakkersroom & fruit, plus paasversiering. 😉 Het leuke is dat je ‘m kan versieren hoe je het zelf wilt. Wees dus je eigen innerlijke crea bea en ga los op deze taart!! En hierbij geldt natuurlijk: hoe voller, hoe leuker!

Tip: Garneer met verse kruiden zoals munt voor nog meer kleur!

Paastaart met witte chocolade banketbakkersroom & fruit

Bereidingstijd 45 minuten
Ruststijd 30 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Springvorm 22-24 cm
  • Bakpapier
  • Oven
  • Garde
  • Kleine/middelgrote pan

Ingrediënten

Bodem

  • 200 g roomboter kamertemperatuur
  • 275 g bloem
  • 30 g bruine basterdsuiker
  • 150 g kirstalsuiker
  • 8 g bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 eidooier
  • 1 tl vanille-extract
  • rasp van 1 limoen

Witte chocolade banketbakkersroom

  • 450 ml melk
  • 3 eidooiers
  • 4 grote el maizena
  • 60 g suiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 150 g witte chocolade

Versiering

  • paaseitjes/paashaasjes/andere versiering naar keus
  • fruit & kruiden naar keus hoe voller, hoe leuker
  • poedersuiker

Instructies

Bodem

  • Voeg de roomboter, bloem, bruine basterdsuiker, kristalsuiker, bakpoeder en snuf zout toe aan een mengkom. Meng door elkaar (met de hand of als je een keukenmachine hebt met je flexiklopper). Voeg de eidooier, vanille-extract & rasp van een limoen toe & meng even goed door tot alles helemaal verspreid zit.
  • Dek het deeg af in plastic folie. Zet in de koelkast voor circa 30 min.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Beleg een met bakpapier beklede bakvorm met het deeg (doe dit, anders krijg je 'm echt niet meer eruit). Verdeel het deeg ook over de randjes! Zorg dat het overal goed verdeeld is (even dik is vooral belangrijk). Ik pak altijd gewoon telkens stukjes deeg en vorm het uiteindelijk aan elkaar (ik gebruik dan wel de methode van de lepel die hierna te lezen is). Maar sommigen vinden het makkelijker om een plak deeg uit te rollen en zo de springvorm te bekleden (kan ook! Doe het hoe jij het fijnst vindt). Om een mooie gladde bodem te krijgen maak ik altijd een el nat onder een super hete kraan. Ik hou 'm hier een paar seconde onder, druppel 'm af en strijk met de bolle kant over de bodem heen (werkt echt top! en je taart gaat er zo veel mooier uit zien. Pas alleen op dat je niet een té natte lepel gaat gebruiken, anders wordt het een kliederboel).
  • Zet de bodem in de oven voor circa 25 min. Laat goed afkoelen.

Witte chocolade banketbakkersroom

  • In de tussentijd maak je de banketbakkersroom. Snijd/breek de witte chocolade in stukken. Verwarm de melk in een pannetje.
  • Klop 3 eidooiers samen met de maizena, suiker & vanille-extract. Voeg dit toe aan de hete melk, breng aan de kook en blijf continue roeren met een garde tot het indikt tot ongeveer een dikte van vla (duurt circa 5 min.). Denk je nou: ja hij dikt wel in, maar ben al zó lang bezig en die vla dikte bereik ik maar niet? Wees niet bang! Hij dikt nog wat meer in zodra die afkoelt.
  • Voeg, als de banketbakkersroom nét klaar is, de witte chocolade toe aan het pannetje. Blijf continue roeren tot het is gesmolten. Giet de witte chocolade banketbakkersroom in een schaal/kom en laat goed afkoelen. Bewaar na het afkoelen in de koelkast tot gebruik.

Versiering

  • Giet de afgekoelde banketbakkersroom in de afgekoelde bodem. Strijk glad & versier hoe jij 'm wilt (paaseitjes, paashaasjes, fruit, kruiden etc.)! Hoe voller, hoe leuker. Zeef er op het eind nog wat poedersuiker overheen voor een extra mooi resultaat. Eet smakelijk!!

Nog meer Paasinspiratie op doen? Neem hier eens een kijkje! Wat dacht je van deze goddelijke carrotcake bijvoorbeeld?

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close