Vegetarische Surinaamse roti met zoete aardappel & aubergine

Laatst ben ik aan de slag gegaan met 2 soorten roti. Eén die ik al jaren zo maak: de Surinaamse roti met kip. En één specialere variant, namelijk deze vegetarische Surinaamse roti met zoete aardappel & aubergine. De kip variant staat inmiddels al online, maar deze vega nog niet. En daar komt vanaf vandaag verandering in! Want wie zegt dat vegetarisch niet minstens net zo lekker kan zijn als een vlees/vis variant? Steeds meer hou ik mij bezig met het aspect vegetarisch. Ik vind het steeds belangrijker worden en heel eerlijk: sinds ik het meer eet, vind ik het verrassend lekker en mis ik vlees totaal niet op dat moment. Positief toch? Dit was vroeger nog wel eens anders. Ik heb zelfs soms als ik nu vlees eet dat ik denk mwah beter van niet. Leg dit maar eens uit aan mijn vriend. Hij is een echte carnivoor en kan niet zonder een goed stuk vlees. Nog meer positief nieuws: zelfs hij vond dit echt super lekker! Dus als hij het een lekker vega maaltje vindt (uitzonderlijk!), dan jij ook!

Roti

Roti is sinds een tijdje echt één van mijn favoriete gerechtjes. Eerst maakte ik alleen de kip versie, maar deze vegetarische Surinaamse roti met zoete aardappel & aubergine schuif ik net zo lief naar binnen hoor.

Rotivellen

Waar koop je nou zoiets: rotivellen (broodpannenkoeken)? Nou.. je hebt verschillende plaatsen waar je rotivellen kan kopen. Zelfs bij de supermarkt. Maar ik zou echt aanraden om je rotivellen OF zelf te maken OF gewoon vers of uit de diepvries (in principe dus vers ingevroren) te kopen bij de toko. Dit is echt een wereld van verschil: de vellen van de supermarkt zijn niet te vergelijken met die van de toko.

Masala

Je zou natuurlijk kunnen gaan voor de garam masala. Deze is vaak gewoon in de supermarkt te koop, net zoals deze van Jonnie Boer. Een prima optie. De echte Surinamers onder ons zullen gaan voor de echte Surinaamse masala, die te koop is bij onder andere te toko (soms zelfs ook bij de supermarkt). Persoonlijk vind ik deze lekkerder, want die heeft gewoon nét wat meer smaak.

Liever de klassieker maken (Surinaamse roti met kip)? Klik dan hier!

Vega roti

Porties 4 personen
Bereidingstijd 35 minuten

Materiaal/apparatuur

  • 1 grote pan
  • 1 middelgrote kookpan
  • 1 kleine kookpan

Ingrediënten

  • 400 g zoete aardappel circa 2 grote stuks
  • 300 g aardappel circa 2 grote stuks
  • 1 aubergine
  • 2 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 tl sambal
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 600 ml groentebouillon 1 blokje dat geschikt is voor 1 liter gebruiken
  • 3 tl masala
  • 2 tl kerriepoeder
  • 400/600 g sperziebonen of kousenband
  • 4 eieren
  • 4 verse rotivellen groot van de toko

Instructies

  • Schil en snijd de zoete aardappelen en normale aardappelen in grove stukken van circa 3 cm. Snijd de aubergine (met schil) in even grote stukken.
  • Snijd de sjalotten knoflook fijn. Giet een flinke scheut olie in een grote pan en fruit hierin de fijngesneden sjalot en knoflook. Voeg de gesneden aubergine toe en laat voor circa 5 minuten op laag vuur (eventueel met nog een extra scheut olie) bakken. Voeg de gesneden zoete aardappelen, gesneden normale aardappelen, sambal, tomatenpuree, groentebouillon, masala, kerriepoeder toe en breng aan de kook. Meng goed door en laat dit koken voor circa 25/30 min. De saus zal nu indikken en de smaak wordt intenser.
  • Zet in de tussentijd een middelgrote pan water op het vuur en breng aan de kook. Verwijder de kontjes van de sperziebonen/kousenband. Indien je sperziebonen gebruikt, halveer je de bonen. Voeg dit toe aan de grote pan en laat koken tot beetgaar.
  • Zet een kleine pan water op het vuur en breng aan de kook. Voeg de eieren toe en laat koken voor circa 6-10 min (afhankelijk van hoe je het ei wil: zacht-medium-hardgekookt).
  • Maak de rotivellen warm volgens de wijze die staat op de achterkant van de verpakking (OF voor een paar min. in de magnetron OF je maakt de pannenkoeken warm in een koekenpan). Serveer de rotivellen met het zoete aardappel-aardappel-auberginemengsel, sperziebonen/kousenband en de eieren.
Keuken: Surinaams

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close