Zoete pompoensoep met chilivlokken

Op zoek naar een lekker receptje voor soep? Lees dan vooral verder. Deze soep is super romig, lekker zoet, een beetje kruidig en heeft ook nog eens een pitje. Alles wat je wil en verwacht van pompoensoep dus. Hieronder het recept voor mijn zoete pompoensoep met chilivlokken.

#No waste

Wist je dat… pompoen met schil en al kan worden gegeten? Je zou het niet verwachten op het eerste aanzicht, want rauw lijkt de schil echt zo hard dat je er nooit doorheen zou komen. Maar niet is minder waar. En daarom verwerk ik de schil ook in deze zoete pompoensoep met chilivlokken. Je proeft er niets van terug (dus het wordt niet viezig ofzo) en het is heel erg voedzaam. Plus dat je natuurlijk niets hoeft weg te gooien: ideaal!

Pompoensoorten

In mijn recept hieronder kan je een pompoen naar keuze uit kiezen. Zelf had ik verschillende soorten pompoenen gebruikt, omdat ik een grotere portie had gemaakt. Zo had ik de flespompoen, oranje biologische en groene biologische pompoen gebruikt. Hieronder zal ik een korte toelichting geven over de meest bekende eetbare pompoensoorten (die verkrijgbaar zijn bij de supermarkt).

  • Flespompoen: zoete, nootachtige smaak. Te herkennen aan zijn flesvormige uiterlijk met beige kleur..
  • Spaghettipompoen: milde, nootachtige smaak. Lijkt op een goudgele, ovale watermeloen. Na het garen verandert het vruchtvlees in spaghettislierten.
  • Groene pompoen (Kabocha): kastanje-achtige smaak. Het is een Japanse pompoen die te herkennen valt aan zijn groene schil en ronde vorm.
  • Oranje pompoen (Hokkaido): milde, zoete smaak. Te herkennen aan zijn oranje schil en ronde vorm.
  • Mini spark pompoen: zoet van smaak. Het is een soort mini variant van de oranje pompoen. Perfect om te vullen.

Bron: Eat Me.

Zoete pompoensoep met chilivlokken

Porties 4 personen
Bereidingstijd 20 min
Oventijd 1 uur 30 min
Totale tijd 1 uur 50 min

Materiaal/apparatuur

  • Bakpapier
  • Oven
  • Kookpan
  • Staafmixer

Ingrediënten

  • 1 pompoen naar keuze Groene, oranje of flespompoen
  • 1 el agavesiroop
  • 1 grote tomaten
  • 1 ui
  • 800 ml groentebouillon
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl verse gember geraspt
  • 50 ml room
  • chilivlokken naar wens

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij de pompoen door midden. Verwijder de zaadlijsten en snij in grove stukken. Leg de stukken op een met bakpapier beklede bakplaat en zet in de oven voor circa 1 uur. Besmeer de stukken na 1 uur met agavesiroop en laat nog voor circa 30 minuten garen in de oven.
  • Snij de tomaat en ui in partjes. Bak kort aan in een kookpan met wat olijfolie en vul dan de pan met de groentebouillon. Laat voor ongeveer 5 minuten koken tot de tomaat en ui zacht zijn en voeg dan de pompoenstukken toe.
  • Pureer alles met een staafmixer tot een gebonden soep. Is de soep nu nog te dik? Voeg dan nog wat water toe.
  • Breng de soep op smaak met komijnpoeder, verse gember & room. Garneer met wat extra room en chilivlokken.

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close