Mini filodeeghoorntjes met tonijn, srirachamayonaise en sesam

Deze mini filodeeghoorntjes met tonijn, srirachamayonaise en sesamzaad zijn mega leuk als amuse of als klein hapje op tafel. Het ziet er gelijk heel luxe uit door de opdiening, terwijl het juist er gemakkelijk is om te maken! Je zou ze met van alles kunnen vullen (denk aan zalmtartaar, makreelmousse, steak tartaar etc.), maar ik vond dit wel een lekker combi. Super als amuse voor de kerst of als hapje voor Oud & Nieuw.

Direct serveren (of niet?)

Deze leuke mini filodeeghoorntjes met tonijn moet je direct serveren. Dan blijven de hoorntjes namelijk lekker knapperig en worden ze niet zo zompig. Heb je nou geen tijd om het nét van te voren te maken of wil je het gewoonweg wél voorbereiden. Dat kan! Vul de hoorntjes dan alleen nog niet met de tonijntartaar. De hoorntjes kan je in een luchtdichte doos bewaren (hoeft niet in de koelkast) en de tonijntartaar en srirachamayonaise kan je alvast voorbereiden en in de koelkast bewaren. Dan is het alleen nog een kwestie van in elkaar zetten. Doe dit pas net voordat je gaat eten (2 minuten werk).

Tip: zet de hoorntjes altijd in een goed gevuld schaaltje met sesamzaad of zeezout, zodat je de hoorntjes staand kan presenteren! Super leuk toch?

Mini filodeeghoorntjes met tonijn, srirachamayonaise en sesam

Porties 12 stuks
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min

Materiaal/apparatuur

  • Aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 120 g tonijnsashimi stuk
  • 2 el sojasaus
  • 3 vellen filodeeg
  • 1 tl plantaardige olie
  • 1,5 el mayonaise
  • 1 tl sriracha
  • 1 tl sesamzaadjes wit
  • tuinkers voor versiering

Instructies

  • Snij de tonijn tot een tartaar. Giet de sojasaus erbij en laat dit voor minimaal een paar uur marineren in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pak een velletje filodeeg (niet alle 3 al op het aanrecht uitleggen, anders drogen ze uit). Steek per velletje vier rondjes uit met behulp van een glas of een uitsteekvormpje. Scheur een vel aluminiumfolie af en knijp fijn tot een ovaal langwerpig dun propje (in de vorm van een soort mini ijshoorntje). Doe dit 12 x. Pak een propje aluminiumfolie en 1 rondje filodeeg. Rol de filodeeg over de aluminiumfolie heen op zo'n manier dat je een ijshoorntje krijgt (de onderkant moet in een punt, de bovenkant breed). Maak de filodeeg aan elkaar vast met olie. Doe dit nu 12 keer op deze manier. Leg de filodeeghoorntjes op een met bakpapier beklede bakplaat (de aluminium zit er nu dus nog in). Zet in de oven voor circa 5 minuten.
  • Meng de mayonaise met de sriracha tot een srirachamayonaise. Haal de filodeeghoorntjes uit de oven. Haal nu de aluminiumfolie voorzichtig eruit (als het goed is heb je de bovenkant wat breder gemaakt, zodat je de aluminiumfolie op een heel voorzichtige manier als het ware eruit kan trekken). Laat even afkoelen (circa 10 minuten).
  • Vul de hoorntjes met de tonijntartaar. Doe er wat sesamzaad en toefjes sirachamayonaise op. Versier met tuinkers & ready to eat! Serveer de hoorntjes direct. Hier geen tijd voor? Kijk dan boven het recept in de tekst wat je dan kan doen!
Meer leuke kerstrecepten? Neem hier eens een kijkje!

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close