Confit de canard uit blik bereiden met bietencrème

Niet alle lekkere gerechten hoeven moeilijk te zijn om te bereiden. Dat bewijst dit heerlijke recept wel weer eens! Dit is een geweldig lekker hoofdgerecht voor Kerst (of voor in het weekend). Confit de canard. Klinkt hartstikke luxe, maar het is juist héél gemakkelijk! Hieronder vind je het recept voor mijn versie van confit de canard uit blik met een bietencrème.

Confit de canard

Confit de canard zijn eendenbouten die langzaam zijn gegaard in hun eigen vet. Hier krijg je echt een super mals stukje vlees voor terug. Je zou dit helemaal ‘from the bottom’ kunnen maken (door zelf eendenbouten te kopen en dit ook echt in hun eigen vet te laten garen). Maar vandaag gaan we voor de gemakkelijke manier: confit de canard is namelijk gewoon te koop in de supermarkt uit blik! Scheelt je een hoop werk kan ik je vertellen. Pluspunt is dat dit gerecht binnen 15 minuten op tafel staat. Is dat niet top?!

Wat te doen met het overige eendenvet?

Gooi dit niet weg! Ik herhaal: gooi dit NIET weg. Schenk dit eendenvet in een pot en/of afsluitbaar bakje en zet in de vriezer. Het kan dan als boter worden gebruikt of als je het even kort verwarmt als olie. Je kan dit gebruiken om bijvoorbeeld je aardappeltjes in te bakken. Geloof me, echt super lekker.

Confit de canard vet

Tip: Serveer dit gerechtje met deze aardappeltjes in schil met rozemarijn en tijm uit de oven. Vervang alleen de olie in dit recept voor het eendenvet uit blik. Super combi!

Confit de canard met bietencrème

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min

Materiaal/apparatuur

  • Pan
  • Kom
  • Blikopener
  • Bakpapier
  • Oven

Ingrediënten

  • 1 blik confit de canard 1240 g
  • 250 g biet
  • scheutje citroensap
  • 1 el balsamico
  • 1 tl honing
  • 1,5 el mayonaise
  • peper en zout naar wens

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden op grillstand (als je die niet hebt is ook niet heel erg. Hier wordt het korstje alleen knapperiger van).
  • Zet een pan met een laagje water op het vuur en doe het blik confit de canard erin. Laat dit voor circa 10 minuutjes koken. Het vet zal nu smelten, zodat je straks de eendenbouten er makkelijker uit kan halen.
  • Doe in de tussentijd alle overige ingrediënten in een kom en mix met de staafmixer tot een bietencrème.
  • Haal na 10 minuten het blik uit het water. Maak het open met behulp van een blikopener. Haal voorzichtig de eendenbouten eruit en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet in de oven voor circa 10 minuten. Serveer de eend samen met de bietencrème (kan zowel koud als warm).
Keuken: Frans

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close