Rundergehaktballen met Rendang stijl saus

Eén van mijn all time favo’s is Rendang. Ik heb daarom, naast deze rundergehaktballen met Rendang stijl saus, ook al meerdere Rendang receptjes op de site staan, zoals de klassieke rundvlees (stoof) Rendang met gele rijst en zoetzure komkommer. OF deze snelle kip Rendang (Rendang ajam). Ook super lekker!

Rendang

Ik had dus weer eens zin in de Rendang smaak. De Rendang ajam had ik laatst al op & ik had geen zin en tijd om de klassieke versie te maken (die moet stoven, dus dat duurt me af en toe te lang). Ook had ik zin in gehaktballetjes. 1 + 1 = 2: de rundergehaktballen met Rendang stijl saus. Overheerlijk, al zeg ik het zelf!!! Deze doet absoluut niets onder aan de andere 2 Rendang receptjes. Wél met rundergehakt, want dat past nog een beetje in de Rendang vibes.

Rendang gehaktballen

Porties 20 stuks
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min

Ingrediënten

Gehaktballen

  • 700 g rundgehakt
  • 3 el ketjap
  • flinke snuf peper & zout
  • 5 el paneermeel

Rendang boemboe mix

  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl laos
  • 1 tl koriander
  • 1 tl komijn
  • duim gember
  • 3 sjalot geschild
  • 3 teentjes knoflook geschild
  • 1 of 2 rode pepers
  • 5 kemirinoten
  • 400 ml kokosmelk
  • 5 blaadjes kaffir limoenblaadjes liefst vers ingevroren van de TOKO

Instructies

  • Kneed het rundgehakt samen met de ketjap, peper & zout & paneermeel met je handen door elkaar. Draai er circa 20 ballen van.
  • Mix met een keukenmachine of staafmixer alle ingrediënten voor de boemboe (excl. de kokosmelk) met elkaar tot een massa.
  • Giet een scheutje olie in een grote braadpan. Leg de ballen erin en bak rondom bruin (hoeven nog niet gaar te zijn!). Verwijder de ballen met 2 lepels uit de pan.
  • Schep de boemboe in de pan en fruit voor circa 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de kokosmelk toe en meng goed door elkaar (evt. vastgeplakte restjes van de pan weer los maken). Leg de ballen in de pan & voeg water toe tot ze bijna onder staan (zo'n 250 ml). Voeg de limoenblaadjes toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur koken voor circa 20/25 min. Serveer met rijst, atjar & een groenten zoals boontjes. Smakelijk!!

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close