Granola ontbijttaartjes met (soja)yoghurt & rood fruit

Deze granola ontbijttaartjes met (soja)yoghurt & rood fruit zijn toch gewoon ideaal?!!! Je hebt gewoon een soort taart als ontbijt. Beter kan (volgens mij) gewoon niet. Reden om het ontbijt niet over te slaan dus! 😉

Waarom schrijf ik nu de hele tijd (soja)yoghurt met soja tussen haakjes. Ik vind zelf namelijk sojayoghurt of andere plantaardige yoghurt echt véél lekkerder dan normale yoghurt. Ik snapte nooit die hype rond het eten van yoghurt. Ja het kan lekker zijn, maar het is niet dat ik hier nou naar uit kijk ofzo. Tot dat ik voor het eerst sojayoghurt at. Duidelijk meer aan mij besteed! Maaaaar, aangezien sommigen wel super yoghurt fans zijn, kan je het natuurlijk ook gewoon maken met normale yoghurt of zelfs met kwark (iets steviger, dus óók erg lekker). Dan is het alleen niet meer vegan.

Granola

Zelf granola maken voor deze granola ontbijttaartjes? Dat kan! En is stiekem nog veel lekkerder ook. Klik hier voor het recept van granola met rood fruit. Je zou natuurlijk ook gewoon granola uit de supermarkt kunnen gebruiken. Zelf ben ik fan van de Bolletje granola, één van de gezondere keuzes in de markt, mede omdat deze granola alleen gezoet is met dadelpuree.

Granola ontbijttaartjes met (soja)yoghurt & rood fruit

Porties 9 stuks
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten

Materiaal/apparatuur

  • Klein steelpannetje
  • Cupcake bakvorm (het liefst van siliconen --> anders krijg je het er minder goed uit)

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 150 g granola
  • 1 tl honing/mayple syrup
  • 2 el kokosolie
  • 9/10 grote el (soja)yoghurt
  • rood fruit naar keus

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Prak een banaan met behulp van een vork. Doe de granola en honing erbij. Verwarm de kokosolie op laag vuur in een klein steelpannetje en schenk ook erbij. Meng alles goed door tot alles is verspreid.
  • Schep circa 1 tot 2 el van het granolamengsel in het siliconen cupcake bakvorm (verdelen over circa 9 gaatjes). Druk het met behulp van een lepel tot cups (ook de randjes goed aandrukken). Zet in de oven voor circa 15 min.
  • Haal uit de oven & laat goed afkoelen. Vul de cups met circa 1 grote el (soja)yoghurt/kwark en maak af met wat rood fruit naar keus.

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close