Aardbeien mascarpone taart met Bastognebodem

Dit is nou echt zo’n taartje waarvan je zegt: ‘die ga ik zeker vaker maken’. Deze aardbeien mascarpone taart met Bastognebodem is namelijk super makkelijk om te maken en zó lekker. Binnen een paar handelingen heb je dit makkelijke aardbeienwondertje op tafel staan. Je moet alleen even geduld hebben voor het opstijven, maar dan maak je ‘m gewoon 1 dagje van tevoren ;). Alleen maar nóg makkelijker, want je kan deze taart dus heel goed voorbereiden. De smaak is heerlijk fris, wat zoetig en wordt afgemaakt door die harde brosse bastognebodem (er is toch gewoon bijna niks lekkerders dan dat?!).

Moederdag

Deze aardbeien mascarpone taart met Bastognebodem is ideaal om je moeder (of zoals ik mijn moeder noem: mutti) mee te verwennen op Moederdag. Zij blij & jij hebt er bijna geen werk aan gehad. Ideaal toch?! 😉 Het is wel echt een fris taartje om te maken in de lente/zomer en op te eten in je achtertuin/balkon in het zonnetje. Pffff, zo’n zin in de zon (en deze taart)!! Ging nu maar het zonnetje eens schijnen, dat mag wel in mei..

Tip: maak de taart af met wat takjes basilicum voor een speels effect en een nóg frissere smaak.

Aardbeien mascarpone taart

Bereidingstijd 15 minuten
Rusttijd 8 uur

Materiaal/apparatuur

  • Taart springvorm 20-22 cm
  • Foodprocessor
  • Keukenmachine / handmixer

Ingrediënten

  • 1 pak bastognekoeken
  • 100 g roomboter
  • 500 g mascarpone 2 bakjes
  • 200 g creme fraiche
  • 50 g suiker
  • 1 citroen
  • 1 of 2 tl vanille aroma
  • 1,5 bakje aardbeien stuk of 30
  • 2 el aardbeienjam

Optioneel

  • handje basilicum

Instructies

  • Verkruimel de bastognekoeken met behulp van je foodprocessor tot een fijne crumble (of leg de koeken in een theedoek dicht en rol/sla er met een keukenroller een paar keer overheen tot de koekjes helemaal fijn zijn).
  • Smelt de roomboter in een pannetje op laag vuur. Voeg dit toe aan de bastognecrumble en meng goed door. Schep de crumble in een met bakpapier beklede springvorm en druk goed aan. Maak met behulp van je hand ook een klein randje. Zet de springvorm met crumble in de koelkast.
  • Mix de mascarpone en creme fraiche goed door elkaar. Voeg de suiker, sap en rasp van een halve citroen en vanille-aroma toe. Mix nog eens goed door. Giet dit mengsel over de bastognecrumble. Zet in de koelkast voor minimaal 4 uur (het liefst een nachtje) om op te stijven.
  • Snijd de aardbeien in schijfjes. Meng de schijfjes aardbei met een scheutje citroensap en de aardbeienjam. Als de mascarponetaart goed is opgesteven, schep je de aardbeivulling op de bovenkant. Klaar is je taartje!!

Optioneel

  • Steek er een paar takjes basilicum in voor de kleur én smaak.

Op zoek naar meer voorjaars recepten? Kijk eens hier! Deze volkoren pastasalade met Heks’nkaas is een favorietje bij velen, maar deze quiche met groene asperges en hamreepjes doet het ook altijd goed.

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close