Kip rendang (Rendang ajam) | Een snelle en heerlijke versie

OMG jongens. Wat vinden jullie van rendang? Eerlijk. Dit is nou écht, maar dan ook écht één van mijn favoriete gerechten (ohhhhh ik heb zo veel favorietjes, maar serieus: als ik maar 1 ding mag opnoemen, komt dit vaak wel als eerste bij mij op). De ‘normale’ rendang wordt vaak gemaakt met rundvlees. Lang stoven & je krijgt een heerlijke, malse rundstoof vol van smaak. Het receptje voor de lekkerste rendang ever staat by the way ook op Maddie’s Foodlife. Check ‘m hier. Maaaar ik had dus gewoon even niet zo’n zin in dat lange stoven + ik had er die dag de tijd niet voor. Ik was aan het denken en vond dit alternatief: Kip rendang (Rendang ajam). Een super snelle versie die minstens nét zo lekker is als de variant met rundvlees. In het begin dacht ik nog van: ja, dat gaat ‘m niet worden hoor. De rundvlees versie is niet te overtreffen. Want wat kan een super mals stukje rund in een heerlijke stoof nou overtreffen?!!! Kip in ieder geval niet hoor. Dat dacht ik tenminste.. Echter, deze versie voor Kip rendang (Rendang ajam) is zó lekker. Het heeft al mijn stoutste dromen overtroffen. Weer eentje die ik aan mijn favo’s kan toevoegen. Het wordt nu alleen wel héél lastig bij de vraag: wat is jouw lievelingseten? Want nu moet ik kiezen tussen de rundvlees versie en de kip versie en dat is gewoonweg onmogelijk. Heb je dus zin om lang te stoven en te gaan voor de klassieke variant: ga dan voor dit ultieme recept voor rendang met gele rijst. Heb je niet zo veel tijd of gewoon geen zin in 3 uur koken? Ga dan voor deze heerlijke malse kip rendang (rendang ajam)!

Kippendij

Iknow, ik ben vaak ook niet heel fan van kippendij. Alhoewel ik deze dijtjes steeds meer ga waarderen. Maar in dit recept MOET je echt dij gebruiken. Met filet wordt het namelijk echt véél te droog (omdat je het stooft) en dij wordt bij het stoven juist lekker mals.

Kip rendang

Porties 4 personen
Bereidingstijd 35 min

Materiaal/apparatuur

  • Keukenmachine/staafmixer
  • Grote pan (braadpan)

Ingrediënten

  • 1 tl Kurkuma
  • 1 tl ketoembar
  • 1 tl laos
  • 1 tl komijn
  • duimpje Gember
  • 2 teentjes Knoflook
  • 3 sjalotten
  • 3 kemirinoten
  • 2 Rode peper
  • 700 g Kippendijen
  • 2 Citroengras
  • 400 ml kokosmelk
  • 6 grote Limoenbladeren
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 el tamarinde
  • 2 el santen
  • 1 tl gembersiroop

Instructies

  • Pureer in een keukenmachine of met de staafmixer de kurkuma, ketoembar, laos, komijn, gember, knoflook, sjalotten, kemirinoten, rode peper & een scheut zonnebloemolie tot een boemboe.
  • Snijd de kip in stukken. Kneus het citroengras. Verhit een scheut olie in een grote pan en bak de kip voor circa 4 min. op middelhoog vuur. Tussendoor roeren. Voeg de boemboe toe & bak dit mee voor circa 2 min. Voeg dan de kokosmelk, gekneusde citroengras, limoenbladeren en kippenbouillonblokje toe. Breng aan de kook. Laat dit voor circa 20 min. koken op laag vuur (het dikt nu in). Breng op smaak met tamarinde, santen & gembersiroop.
Keuken: Aziatisch

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close