Geroosterde krokante kikkererwten met paprikapoeder | Basisrecept

Een mega lekker, simpel én gezond tussendoortje: geroosterde krokante kikkererwten. Ik had het al een tijdje niet meer gemaakt. Sinds een paar weken ben ik weer bezig met diëten (of meer opletten & meer sporten), omdat ik niet blij met mijn lichaam en graag weer Summer ready wil worden! Ik merk dat ik er wel iets meer moeite mee heb, omdat er zo weinig vooruitzichten zijn. Normaal gesproken helpt het mij namelijk echt als ik een doel heb. Een vakantie, festival, feestje of iets anders leuks waar ik in dat ene jurkje moet passen. Maar helaas is dat tegenwoordig niet meer aan de orde & moet ik het uit mijn eigen motivatie halen. Deze geroosterde krokante kikkererwten zijn in ieder geval een super lekker snack als je tussendoor wel wat lust. Het zijn eigenlijk gewoon echt een soort mini chipjes. Ik heb ze laatst (vanwege het opletten) dus weer een keer gemaakt. Maar nu is mijn probleem dat ik er niet meer vanaf kan blijven, haha (en té veel is natuurlijk ook niet goed). Ach, het is ook nooit goed. Beter dan chips in ieder geval. 😉

Geroosterde krokante kikkererwten

Deze kikkererwten smaken dus niet echt naar kikkererwten zoals je ze kent (vind ik dan). Dus ze zijn zeker niet te vergelijken met de onbereide variant. Als je daar dus niet van houdt, kan het goed zijn dat je dit wel heel lekker vindt. Probeer het dus vooral uit!

Alleen als snack of meer?

Dit snackie is zeker niet alleen bedoeld als snack! Je kan hier namelijk ook salades, broodjes of iets anders de finishing touch mee geven! Ik doe het vaak in mijn salade samen met zongedroogde tomaatjes, avocado & een lekker dressing of op mijn broodje Baba ganoush. Die aubergine dip kan je trouwens hier vinden.

Tip: Probeer het ook eens met andere kruiden of een smaakjesolie (maybe truffelolie?! Omg dit komt even spontaan in mij op).

Krokante kikkererwten

Bereidingstijd 5 minuten
Oventijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 blikje kikkererwten circa 100 g
  • 1 tl paprikapoeder gerookt
  • peper & zout
  • 2 el olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Laat het blikje kikkererwten uitlekken. Bestrooi de kikkererwten met de paprikapoeder, peper en zout. Besprenkel met olijfolie. Zet in de oven voor circa 20/30 min.
Keuken: Arabisch

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close