Pestotruffel parelcouscous met pompoen & burrata – Vega

Joe Joe. Kom ik weer met een lekker receptje hoor. Dit keer een met truffel en burrata: pestotruffel parelcouscous met pompoen & burrata. Het is onderhand geen verrassing meer dat ik een dikke fan ben van deze 2 voedingsmiddelen. In my opinion: truffel maakt álles gewoon beter. En eigenlijk geldt dit ook voor burrata. Heb je een simpel receptje? Pleur er wat burrata, truffel & citroenzest op & je hebt een dikke hit. Dat is dus precies wat ik heb gedaan met dit recept voor pestotruffel parelcouscous met pompoen & burrata. En ik moet zeggen: HEERLIJK!!! Ik ga dit zeker vaker doen. 😉 Verder is dit receptje lekker vega, dus ook de vegetariërs of flexitariërs onder ons kunnen ervan genieten (vegan als je de burrata & Parmezaanse kaas achterwege laat, máár laat dat het nou nét zo lekker maken).

PURO pesto truffel

Pesto truffel? Waar haal ik dat in godsnaam? Nou, gewoon in de supermarkt. Ik ben helemaal fan van de potjes pesto van PURO. Ten eerste zijn ze overheerlijk. Naast de truffelpesto, is de rode pesto ook één van de betere in de supermarkt. Ten tweede: alle potjes pesto van PURO zijn vegan. Top toch!

Truffel-pompoen parelcouscous met burrata

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Extra: 10 min

Ingrediënten

  • 1 flespompoen klein/middel
  • 400 g kastanjechampignons
  • 2 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • flinke scheut witte wijn
  • paar takjes tijm of gedroogde tijm
  • 300 g parelcouscous
  • 2 blokjes paddenstoelenbouillon
  • 1 potje truffelpesto PURO pesto truffel (135 g)
  • Flinke snuf zwarte peper & zeezout naar wens
  • 2 burrata
  • 95 g pistache nootjes gepeld & fijngehakt
  • zest van 1 citroen
  • chilivlokken naar wens
  • Truffelolie naar wens

Extra:

  • 1 bos groene asperges (circa 20)
  • 1 blokje paddenstoelenbouillon
  • Parmezaanse kaas naar wens

Instructies

  • Snijd de flespompoen & champignons in mini blokjes (dus echt klein! circa 1 x 1 cm). Snijd de sjalot & knoflook fijn.
  • Giet een scheutje olie in een pan en fruit de fijngesneden sjalot & knoflook circa 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden pompoen & champignon toe. Laat dit even meebakken & blus dan af met een flinke scheut witte wijn. Laat dit voor circa 3 min. pruttelen. Voeg dan 200 ml water toe samen met de tijm & laat de groentenblokjes gaar koken op hoog vuur in circa 5 min. (water is bijna allemaal opgelost)
  • Kook in de tussentijd de parelcouscous gaar volgens de achterkant van de verpakking. Voeg alleen 2 paddenstoelenbouillonblokjes toe aan het water voor de smaak (je kookt het dus als het ware in paddenstoelenbouillon).
  • Als het goed is, is alle vocht ingetrokken in de parelcouscous. Doe dit in een grote kom. Voeg het pompoen-champignonmengsel toe. Voeg de truffelpesto toe & maak op smaak met peper en zout. Meng goed door.
  • Schep de parelcouscous op een bord. Serveer met een halve burrata pp, fijngehakte pistachenootjes, citroenzest, chilivlokken & truffelolie.

Extra:

  • Voor de liefhebbers kan de parelcouscous worden geserveerd met groene asperges. Giet een scheutje olie in een grote koekenpan. Grill de groene asperges voor circa 5 min. op middelhoog vuur. Voeg 200 ml water toe met 1 fijngemalen paddenstoelbouillonblokje. Laat dit nu inkoken op medium vuur voor circa 5 min. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas.

Op zoek naar nog meer lekkere receptjes met burrata? Wat dacht je van deze tomatenrisotto met burrata, balsamicotomaatjes & basilicum? Of een iets minder machtig receptje deze tomatensalade met burrata, tomatenjam, doperwt en olijf? Juist op zoek naar truffel? Dan zijn deze gevulde eitjes ‘carpacciostijl’ super lekker!

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close