Satésaus zelf maken | Basisrecept voor de allerlekkerste saté

Mjam mjam mjam. Satésaus (of ook wel pindasaus genoemd) is bij zó veel verschillende gerechten lekker. Het voegt echt een bepaalde smaak toe die je af en toe niet kan missen. Zoals bijvoorbeeld bij de nasi. Bij ons staat saté regelmatig in de keuken. Ik moet het namelijk heel vaak maken, omdat mijn vriend hier echt dol op is. Zelf satésaus maken is ook zó lekker. Veel lekkerder als een pakje uit de supermarkt. Daar ben ik namelijk echt totaaaaal geen fan van. Probeer het dus echt eens uit met onderstaand basisrecept. En reken maar dat dit recept goed is, want ik heb er laaaaaang aan gewerkt! Mijn vriend is namelijk erg kritisch op gerechten waar hij fan van is, en zo ook op de saté. Het heeft mij zonder grap serieus denk ik een jaar gekost voordat die eindelijk werd goedgekeurd. Yeeehaw wat was ik blij. Inmiddels is dat alweer een paar jaar geleden en nog steeds maak ik ‘m op dezelfde manier, dus top!!

Pindakaas

Ik maak mijn satésaus eigenlijk standaard altijd met Calvé pindakaas en zou dat dus ook aanraden voor dit receptje. Ik heb verschillende pindakazen uit geprobeerd voor saté en vind deze het allerlekkerst!

Tip: Probeer deze satésaus ook eens uit met pindakaas met stukjes. Krijg je net wat meer crunch in je gerecht!

Satésaus

Bereidingstijd 10 min

Materiaal/apparatuur

  • Steelpannetje
  • Garde

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook OF snufje knoflookpoeder
  • 5 of 6 el pindakaas Calvé
  • 100 ml melk
  • 50/75 ml kokosmelk
  • 4 el ketjap
  • 2 el gembersiroop
  • 1,5 tl sambal
  • 1 scheut limoensap Sap van een kwart limoen
  • snufje korianderpoeder ketoembar
  • klein Snufje zout

Instructies

  • Pers de teen knoflook. Doe een scheutje olie in een steelpannetje en fruit hier de knoflook in op laag vuur. Voeg de pindakaas toe samen met alle overige ingrediënten. Meng goed door met een garde en blijf constant roeren. Proef of er eventueel nog iets mist. Is het te dik? Voeg dan nog wat (kokos)melk toe. Is het te dun? Laat het dan nog eventjes op het vuur staan. That's it, de satésaus is ready!
  • Maak je het met knoflookpoeder in plaats van met een teentje knoflook? Doe dan in een keer alle ingrediënten in het pannetje op laag vuur en ga hetzelfde te werk als hierboven.
Keuken: Aziatisch

Op zoek naar meer basisrecepten? Neem hier eens een kijkje!

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close