Groene spinaziepannenkoeken caprese | Heerlijk recept

Een keer wat anders dan anders: deze groene spinaziepannenkoeken caprese. Mega goeie!! (echt waar!) en zelfs voor de niet-liefhebbers van spinazie is het zeker te vreten. De spinazie zorgt in dit recept voornamelijk voor de kleur. Het smaakt dus niet persé heel erg naar spinazie ofzo, maar je krijgt toch wat groentjes binnen. I-de-aal om je kind (of partner haha) groenten zoals spinazie te leren eten.

Caprese

Deze pannenkoeken worden als ‘caprese stijl’ geserveerd. En wat is een goede caprese zonder buffelmozzarella? Juist ja, niks. Je moet gewoon echt altijd gaan voor buffelmozzarella. De normale uit de supermarkt is hier echt niks bij (net plastic vind ik het en heel smakeloos). In combinatie met de redelijk hartige pannenkoeken, sappige tomaat, verse basilicum & zoete balsamicocrème zijn deze groene spinaziepannenkoeken caprese een top combi!

Groene kleur

Zoals ik hierboven al vertelde, zorgt de spinazie in dit recept niet zo zeer voor de smaak, maar meer voor de kleur. Dit zou je dus ook kunnen vervangen door anderen groenten zoals biet, wortel of zelfs zoiets als boerenkool (alleen van dat laatste proef je denk ik wel wat meer van en maak je de niet-liefhebbers, of te wel, haters zoals mijn vriend niet blij mee haha).

Groene spinaziepannenkoeken caprese

Porties 10 kleine pannenkoekjes

Ingrediënten

  • 125 g bloem
  • 200 ml melk
  • 2 eieren
  • 50 g spinazie verse
  • snufje zout
  • 4/5 grote tomaten Tommy
  • 2 bollen buffelmozzarella 2 x 125 g
  • Balsamicocrème naar keus
  • snuf zwarte peper
  • 2 handjes basilicum

Instructies

  • Doe de bloem in een mengkom. Voeg de melk, eieren, spinazie en zout toe. Mix met een staafmixer tot een groen, glad beslag.
  • Verhit een scheutje (kokos)olie in een koekenpan. Schep 1 (kleine) pollepel van het beslag in een ronde beweging dicht bij het panoppervlak in de pan (of gebruik een rond vormpje voor de perfecte ronde pannenkoekjes) voor 1 pannenkoekje. Bak circa 4 pannenkoekjes per keer. Bak ze voor circa 3 min. aan elke kant op laag/middelhoog vuur. LET OP! Als je een vormpje gebruikt worden ze wat dikker. Dit had ik zelf. Als je dit niet gebruikt zullen ze wat dunner zijn & dus waarschijnlijk ook wat eerder klaar. Herhaal deze stap voor het overige beslag.
  • Snijd de tomaten en buffelmozzarella in plakjes. Beleg 1 pannenkoekje met circa 3 schijfjes tomaat & 2 schijfjes buffelmozzarella. Besprenkel met wat balsamicocrème, bestrooi met wat zwarte peper en serveer met wat basilicum. Smakelijk! 🙂

Op zoek naar meer leuke recepten? Neem eens een kijkje bij alle andere lunchrecepten voor meer inspo! Wat dacht je van deze tosti gehaktbal met satésaus, augurk, tomaat & kaas? Klinkt goeie toch?!

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close