Makkelijke oreomousse maken met maar 4 ingrediënten!

Na de commotie rondom mijn Bastognemousse receptje (veruit het meest gemaakte recept van Maddie’s Foodlife!), bedacht ik me dat ik daar wel eens wat meer mee kon doen. Als de bastognemousse zó populair was, waarom zou deze oreomousse dat dan niet zijn? Am I right?! Minstens net zo lekker als de bastognemousse én nog steeds super easy om te maken + overheerlijk!! Do I need to say more???

Bastognemousse of oreomousse

Wel grappig. Ik heb en hou altijd een favoriet en dat is Bastogne. En dus ook de mousse. Ik ben normaal gesproken eigenlijk helemaal niet zo van de oreo’s (uberhaüpt niet van iets met chocolade persé), maar moest dit receptje toch een kans geven. Serieus: ik vind deze oreomousse dus echt véél lekkerder dan de oreokoekjes zelf. Ik kon er nu namelijk niet vanaf blijven, terwijl ik als ik een koekje zie liever iets anders eet. Op Instagram had ik met jullie ook al een poll gedaan met: team bastogne of team oreo. Ik had echt een dikke winnaar verwacht (bastogne), maar niets bleek minder waar. De meningen waren juist heel erg verdeeld. Zo zie je maar: voor ieder wat wils! 🙂

Oreo

Tegenwoordig heb je ook oreo’s golden of oreo’s met witte chocolade. Lijkt mij ook heel lekker om in dit recept te gebruiken. Dus probeer het vooral uit!!

Oreomousse

Bereidingstijd 10 minuten
Rusttijd 1 uur

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 125 g mascarpone
  • 40/50 g suiker
  • 150 g Oreo's + eventueel meer als versiering

Instructies

  • Mix de Oreo's grof met de hakmixer of leg de Oreo's in een theedoek en sla er met een deegroller op tot ze gebroken zijn.
  • Klop de slagroom met de suiker stijf. Klop als de slagroom stijf is nog even de mascarpone mee. Doe de grove Oreokruimels erbij en meng goed door elkaar heen. Zet voor minimaal 1 uur weg in de koelkast (dan pas wordt de mousse zoals die hoort te zijn --> de oreosmaak trekt dan meer in).
  • Serveer de mousse in schaaltjes en garneer eventueel nog met hele Oreo's.

Wil je dit recept nou ook maken? Dan kun je heel gemakkelijk op het printicoontje [recept afdrukken] bovenin klikken. Zo heb je het recept bij je voor het boodschappenlijstje in de supermarkt of tijdens het bereiden in de keuken. Handig toch?!

Laat het mij weten als je dit recept hebt gemaakt via Instagram door de hashtag #maddiesfoodlife te gebruiken. Zou ik super leuk vinden om te zien! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering
Like
Close
© Copyright 2020 Maddie's Foodlife 2020.
Close